Najnovije vesti

MUKU MUČITE DA IZABERETE IDEALAN POKLON? Ove stvari se nikada ne daju jer rizikujete da uvredite sve redom, a sledeće je poželjno
Foto: Profimedia

treba znati

MUKU MUČITE DA IZABERETE IDEALAN POKLON? Ove stvari se nikada ne daju jer rizikujete da uvredite sve redom, a sledeće je poželjno

Žena

Više od polovine ljudi sami sebi kupuju rođendanski poklon, a više od 40 posto priznaje da to radi kako bi bili sigurni da će dobiti poklon koji im se stvarno sviđa, otkrilo je istraživanje "TK Maxxa".

Stručnjakinja Džo Brajant otkriva zašto se ne morate uvek pridržavati liste želja, kako trebate biti oprezni ako poklanjate nešto što ste vi dobili na dar i kako bi mogli ispasti nepristojni ako poklonite nešto korišćeno ili ako poklonite novac.

poklon, devojka, tužna, rođendan
foto: Profimedia

- Lista venčanih poklona olakšava odabir željenog poklona za bračni par, pogotovo sad kada su te liste toliko raznolike. Ali, ako imate nešto drugo na umu ili ne možete priuštiti da kupite nešto sa liste, nije loše zanemariti je - kaže Džo.

Međutim, ako je par zatražio novac, a vi ste odlučili da kupite nešto, pametno bi bilo da im to date drugom prilikom, a ne na dan venčanja.

- Organizujte neko zajedničko druženje kako biste im dali poklon. Doneti ga na dan venčanja nepraktično je i često neugodno za sve - rekla je Džo.

novčanice, dolari, novac
foto: Profimedia / Denys Kovtun

NE: Novac kao poklon

Ako imate problem sa vremenom, često se kao dobra ideja čini staviti novac u kovertu za poklon, ali Džo to ne savetuje, pogotovo ako je reč o poklonu za odraslu osobu. Isto tako, nije dobra ideja reći da ćete poklon doneti kasnije jer niste imali vremena za kupovinu.

- Novac i poklon kartice su super ideja za tinejdžere jer je teško pogoditi šta oni žele. Ali, za druge ljude koje ne poznajete dobro, uvek je bolje kupiti poklon i to na vreme - savetuje Džo.

DA: Neka bude uopšteno

Kupovati poklon za nekoga koga ne poznajete dobro može biti jako teško, ali Džo kaže da uvek postoje naznake šta bi oni hteli.

- Razmislite o onome što znate o osobi - hobijima, zanimanju, putovanjima, zajedničkim stvarima. Izbegavajte one stvari koje se ne podudaraju sa njihovim ukusom i držite se nečeg uopštenog, što svi vole. Dobra ideja je hrana (čokolada, bombonijere..), piće (vino, šampanjac..), kvalitetni pribor (rokovnik, beležnica..) ili čak nešto za kuhinju (ako osoba voli da kuva) - kaže Džo.

kuhinja, merenje
foto: Shutterstock

NE: Proslediti svoj poklon ili korišćene premete

Kako biste uštedeli vreme i novac, možete pasti u iskušenje da nekome poklonite nešto što ste vi dobili na poklon, ali Džo to nikako ne savetuje.

- Korišćene predmete ne bi smeli davati kao poklon. Izuzetak može biti vrlo blizak prijatelj ili član porodice, ako ste o tome unapred razgovarali. Prosleđivanju darova treba pristupiti sa oprezom. Pazite da primatelj nema nikakve veze sa tim poklonom i da je poklon u očuvanom stanju - rekla je ona..

DA: Obratite pažnju na pakovanje poklona

Džo je naglasila važnost lepo upakovanog poklona.

- Prvi utisak je uvek važan, pa odvojite vremena da lepo umotate svoj poklon i obratite pažnju na detalje - zaključila je Džo.

Poklon, Nova Godina, Božić
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

MARINA I OLIVERA SE UDRUŽILE PROTIV DARKA, A ON SE NE ODVAJA OD NJE! Provodi se s Barbarom, svi se pitaju da li ih OVAKO provocira
00:12

MARINA I OLIVERA SE UDRUŽILE PROTIV DARKA, A ON SE NE ODVAJA OD NJE! Provodi se s Barbarom, svi se pitaju da li ih OVAKO provocira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track