U FELIKSU OPET IGRAM CRNOGORKU, A NEMAM NJIHOVE KORENE! Nela Mihailović gost nove serije, a evo šta je veže za TIHOMIRA STANIĆA
Foto: Aleksandar Krstović

Iskrena

U FELIKSU OPET IGRAM CRNOGORKU, A NEMAM NJIHOVE KORENE! Nela Mihailović gost nove serije, a evo šta je veže za TIHOMIRA STANIĆA

Pop kultura -

Glumica Danijela Nela Mihailović ove jeseni radi punom parom. Trenutno je gledamo u glavnoj ulozi u projektu "Kolo sreće", a stigla je da zaigra i u "Feliksu", koji se od prošlog ponedeljka, 4. oktobra, emituje na Kurir televiziji radnim danima u 18.30 i 22 sata. Sjajna nova humoristička serija nastala po romanu Vladimira Kecmanovića ponovo je Nelu spojila s Tihomirom Stanićom.

Kako ste dobili ponudu da budete član ekipe "Feliksa"?

- Imala sam samo dva dana snimanja. Dobila sam poziv reditelja Đorđa Stanimirovića, s kojim sam sarađivala na projektu "Preživeti Beograd". On je u međuvremenu postao drag saradnik i prijatelj. U karijeri sam puno radila s Tihomirem Stanićem i Danicom Maksimović, pa nije bilo dileme treba li to da prihvatim ili ne.

Kakva je vaša uloga?

- Veoma inspirativna. Nije prvi put da igram žene iz Crne Gore. Volim te likove i to sam radila s Milanom i Mimom Karadžićem u serijama "Budva na penu od mora" i "Biser Bojane" i poslednjoj "Preživeti Beograd". Ovo mi je četvrta Crnogorka, a kako oni na 20 kilometara imaju drugačiji akcenat, to je za mene bilo veoma uzbudljivo i zahtevno zbog akcenta. Ekipa je bila uigrana, a ja sam se brzo uklopila. Bilo mi je lepo na snimanju.

Nemate korene iz Crne Gore?

- Nikakve, jedino sam se udala za čoveka koji je poreklom iz Crne Gore, ali je rođen u Srbiji. Verovatno mi je zato uzbudljivo, jer kad krenete u taj akcenat, lik već dobije svoj karakter.

Da li ste čitali roman "Feliks" i dela Kecmanovića?

- Nisam stigla u svom ovom haosu. Međutim, on kao scenarista piše pitko i lako je za igranje. Kecmanović je pisac koji zna da napiše dijalog, što je odlika svakog dobrog scenariste.

Feliks, Tihomir Stanić
foto: Kurir

Kakva je bila saradnja s Tihomirom Stanićem?

- Tiku poznajem čitav svoj glumački vek. Prvu svoju dramu "Golubovićeva apoteka" sam uradila s njim. Sretali smo se u pozorištu. On je moj Don Žuan, a ja sam njegova Elvira. Imala samo to zadovoljstvo da mu kao član žirija dodelim Gran pri u Nišu za ulogu u filmu "Delirijum tremens". Naši putevi se 25 godina ukrštaju. Tihomir je ime koje kad čujem u podeli, uvek se obradujem saradnji.

Gledamo vas u seriji "Kolo sreće". Da li vam je teško da nositi celu priču na svojim plećima?

- Nije mi teret, nego veliko zadovoljstvo. Dar se kod nas valjda podrazumeva. Dobro napisana uloga je prostor koji vam je kao glumcu dat i samo možete da uživate dok stvarate umetničku čaroliju.

Zaplet nove serije je oko novca i dobitka na lutriji. Šta biste vi uradili kao loto milioner? - Pomogla bih najbližima, kao i Mara. Ima Mara Raketić tu rečenicu: "Daj da bi ti se vratilo." Često je i privatno izgovaram. Novac je tu da nam samo malo olakša život.

Gledali smo vas i u "Kalkanskim krugovima", seriji koja je rađena u produkciji "Fajerflaja". Uveliko se priča i o drugoj sezoni?

- Moj lik je pao, ali nisam završila svoju ulogu. Preživela sam. Ako bude drugog dela, i Danica bi trebalo da je tu, ali nemam novih informacija.

Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

Kurir.rs

Bonus video:

06:49

MOM MOMIRU TEŠKO IDE SA ŽENAMA: Mijović otkrio šta publiku očekuje u seriji Feliks i ko ga je spremao za PRIJEMNI ISPIT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track