SERIJA SQUID GAME MASOVNO DOBIJA TUŽBE: Provajder iz Južne Koreje optužuje Netfliks zbog PADA INTERNETA! Sledi MILIONSKA odšteta!
Foto: Printscreen Youtube

KORIST

SERIJA SQUID GAME MASOVNO DOBIJA TUŽBE: Provajder iz Južne Koreje optužuje Netfliks zbog PADA INTERNETA! Sledi MILIONSKA odšteta!

Pop kultura -

Serija "Squid Game" trenutno je najpopularnija serija na svetu. Upravo zato su mnogi pokušali da se okoriste i tuže produkciju, ali i Netfliks i traže parče kolača. Kako svetski mediji pišu, oni su za manje od nedelju dana dobili nekoliko tužbi.

Squid game
foto: Printscreen Youtube

Prvi problemi počeli su na samom početku emitovanja serije.

U prvoj epizodi, na vizit karti koja reklamira ovu brutalnu igru, našao se broj telefona na koji zainteresovani učesnici treba da se jave. Interesantno je da niko iz ekipe serije nije proverio da li je ovaj broj nepostojeći, pa je iskorišćen i prikazan pravi broj čoveka iz Južne Koreje, koji sad dobija preko četiri hiljade poziva dnevno.

Ljudi su prvo iz radoznalosti okretali ovaj broj, ali dosta njih se javilo i da se prijavi i učestvuje u igri!

Zvaničnici sa sajta na kome se serija emituje kažu da će srediti stvari sa oštećenim muškarcem, te da će mu platiti koliko treba da ih ne bi tužio.

Squid game
foto: Printscreen YT

Zanimljvio je samo koliko ljudima malo treba da poveruju da ono šta gledaju kao fantaziju je u suštini stvarno i da probaju da okrenu broj koji vide na ekranu, pod parolom, ko zna, možda je stvarno i možda možemo da osvojimo vrednu nagradu.

Nešto ozbiljnija tužba se sprema od strane južnokorejskog provajdera SK Broadband, koji se žali da im je ova serija, odnosno Netfliks, preopteretio mrežu, zbog čega im je internet jako loše radio.

Ako se na sudu dokaže da je Netfliks kriv, ova provajderska kuća bi mogla da postane bogatija za skoro 32 miliona dolara.

Ipak, ostaje malo nejasno kako je Netfliks kriv zbog svega ovoga, ali SK Broadband će probati da uzme nešto para, pošto znaju da imaju.

Inače, o popularnosti "Squid game" govori i to da će prestići, ako već nije, seriju "Bridgerton", kao najgledaniju ovog striming servisa.

Squid game
foto: Printscreen Youtube

Glumac Vi-Ha - Jun, zvezda megapopularne serije prokomentarisao je trenutnu pomamu gledalaca i istako svoju zabrinutost da bi radnja iste mogla postati relanost današnjice.

Inače, fanovi serije željno iščekuju drugu sezonu koja još uvek nije zvanično potvrđena, ali nagađa se o drugoj polovini 2022. godine.

Squid game
foto: Printscreen Youtube

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

KAD SI POSLEDNJI PUT IMALA S*KS? Marina Visković odgovorila na bezobrazno pitanje i zapanjila: Pre 5 minuta! A evo i GDE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track