OVAJ TREND JE ODUŠEVIO DRUŠTVENE MREŽE I MORATE DA GA ISPROBATE: Zovu ga TEČNA KOSA i frizeri otkrili cake kako da ga uradite kući
Foto: Profimedia

superiška

OVAJ TREND JE ODUŠEVIO DRUŠTVENE MREŽE I MORATE DA GA ISPROBATE: Zovu ga TEČNA KOSA i frizeri otkrili cake kako da ga uradite kući

Žena -

Ravna, sjajna kosa svilenkasta na dodir je apsolutni hit na društvenim mrežama, a za ovim trendom lude mnoge zvezde, kao što su Kim Kardašijan i Džej Lo.

Kim Kardašijan
foto: Profimedia

Stigla je jesen, i plažni talasi padaju u zaborav, a novi trend je nešto između onog od pre nekoliko godina popularnog, odnosno takozvane "staklene kose" i trenda mokre kose.

"Tečna kosa" je kombinacija posebno glatke kose s prelepim odsjajem. Lakše ćete da prođete prstima kroz nju, jer je manje proizvoda na kosi.

"Tečna kosa" reflektuje svetlost mnogo više od uobičajene svakodnevne frizure.

Vrlo je verovatno da poznate osobe koje dominiraju ovim trendom koriste ekstenzije, ili perike, ipak, mekana, fluidna, sjajna kosa i dalje može da bude vaš omiljeni trend ove jeseni.

Profesionalni frizeri otkrili su kako da postignete ovakav izgled, u salonu ili kod kuće

Cilj sa "tekućom kosom" su elegantne vlasi bez kovrdža, za šta je obično potreban postupak u dva koraka, a to je sušenje fenom nakon čega sledi ravno peglanje, a između njih koristi se neki proizvod za sjaj.

Zbog toga frizeri preporučuju tretman keratinom kao siguran način za postizanje frizure, pogotovo ako imate kovrdžavu, nestašnu kosu, jer tretman daje sjajniju, glatku podlogu za rad.

U zavisnosti od kose, tretmane bi trebalo izvesti u salonu od strane profesionalnog frizera koji će da proceni vaš tip kose i potrebe.

Keratin se nanosi na kosu kao premaz, ispere, a zatim se osuši fenom. Nakon feniranja, kosa se pegla kako bi se keratin "zapečatio" i zatvorio dlaku, stvarajući štit za kosu koji daje glatke, sjajne rezultate. Kad se pravilno izvede, kosa bi trebalo da se vrati svojoj prirodnoj teksturi nakon što se keratin istroši.

Međutim, ako želite da isprobate ovaj trend kod kuće, uz pomoć nekoliko proizvoda i pegle za kosu možete da odradite izvrstan posao. Prvo na kosu nakon pranja stavite ulje, posebno na vrhove kako bi zagladila dlaku.

Nakon što kosu pripremite proizvodima, osušite je fenom.

Frizeri reporučuju korišćenje uskog nastavka sa mlaznicom na fenu tako da se kosa suši fenom u jednom smeru.

Nakon toga razdelite kosu u nekoliko sekcija i pramen po pramen prelazite peglom. Potrebno je od 6 do 10 prelaza peglom za svaki pramen kose.

Završite sa sprejem za sjaj i taj završni efekt sjajne kose.

(Kurir.rs/Žena)

Bonus video:

06:18

DA LI BISTE ZNALI DA REŠITE OVE MATEMATIČKE MOZGALICE? Ako uspete, spadate u MALI BROJ ljudi ume da nađe rešenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track