ZBOG KRAĐE FILMA TOME REAGOVAO I FBI! Pirati pustili film na društvene mreže, a evo zašto su Amerikanci najavili ISTRAGU
Foto: Printscreen, Profimedia

ne sme se protiv zakona

ZBOG KRAĐE FILMA TOME REAGOVAO I FBI! Pirati pustili film na društvene mreže, a evo zašto su Amerikanci najavili ISTRAGU

Pop kultura -

Taman kad je film "Toma" došao do neverovantog broja od 500.000 gledalaca, pojavio se link sa piratskim snimkom filma Dragana Bjelogrlića. Ogromna posećenost bioskopa poslednjih mesec dana, upravo sa idejom da se pogleda film " Toma", obradovala je sve

Međutim, klasični piratski dvd rip koji je procureo, postao je centralna tema u Srbiji, a ova vest došla je i do agenata FBI, koji su po hitnom postupku zabranili sve piratske snimke Bjelogrlćevog filma u Americi i najavili istragu.

Toma, film
foto: Kurir Televizija

Razlog umešanosti FBI je taj što se premijera, kao i kasnije projekcije filma "Toma" na američkom tržištu očekuju 7. novembra. Budući da je u pitanju zločin, na koji su vlasti u SAD posebno osetljive, ne čudi ovako ekspresna rekcija.

Dugo se nije desilo da neki domaći film nelegalno procuri na Internet. FBI je čvrsto rešen da stane na put piratima, koji su imali na umu da besplatno dele sadržaj filma putem linka uoči premijere filma u SAD. FBI bi mogao da podigne optužnicu protiv lica koji bi eventualno pokušali da plasiraju nelegalni snimak popularnog filma.

Akcije FBI-a protiv pirata traje već duže vreme

Podsećamo da je do sada većina piratskih sajtova iščezla ili su zatvoreni nasilno, od strane FBI-a. Međutim, borba sa pojedncima koji dolaze do snimaka na nelegalan način i dalje traje.

0193817308, FBI
foto: Profimedia

Velika američka premijera filma “Toma” najavljena je za 7.novembar u Čikagu. U tom gradu je letos snimljeno osam scena filma o legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, a u njemu se kao statisti pojavljuju i mnogi naši ljudi koji žive i rade u Americi. Toma Zdravković je 1970-tih, nekoliko prelomnih godina svog života proveo upravo u Čikagu, u kome je napisao svoje najlepše pesme, oženio se Gordanom Zdravković (u filmu je tumači Sanja Marković), ali i saznao da boluje od raka.

Gala premijera će biti održana u velikoj dvorani Copernicus Centra u Čikagu, koja prima 2.000 ljudi.

Toma film, Toma Zdravković
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

kurir.rs/Informer

Bonus video:

01:08

MENE NE MOŽE NI JEDAN MUZIČAR, NI PEVAČ DA ZAVEDE! Goca Lazarević iskreno o ljubavima, Zaharu, i Tomi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track