PRODAJE SE IMOVINA EJMI VAJNHAUS: Stvari preminule pevačice idu na AUKCIJU, a OVA 2 KOMADA garderobe će koštati po 15.000$! (FOTO)
Foto: Profimedia

porodica donela odluku

PRODAJE SE IMOVINA EJMI VAJNHAUS: Stvari preminule pevačice idu na AUKCIJU, a OVA 2 KOMADA garderobe će koštati po 15.000$! (FOTO)

Pop kultura -

Stvari preminule britanske pevačice Ejmi Vajnhaus biće prodate na aukciji.

Naime, otprilike 800 stvari, uključujući kratku haljinu koju je nosila na posljednjem koncertu u Beogradu, biće ponuđeno na prodaju na aukciji. Očekuje se da će zeleno - crna haljina i torbica u obliku srca, s kojima je dobitnica gremija često bila fotografisana, postići cenu od po 15.000 do 20.000 dolara.

Ejmi Vajnhausaus
foto: Profimedia

"Njeni roditelji su odlučili da je pravo vreme da prodaju njene lične i profesionalne predmete" rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcije na kojoj će biti prodate stvari popularne pevačice.

Podsetimo, pevačica je umrla od trovanja alkoholom 2011. godine, a poslednji nastup imala je u Beogradu mesec dana ranije.

"Za njih je to bilo vrlo emotivno pitanje da se odreknu stvari svoje ćerke", rekao je Nolan i dodao da ipak znaju da će ti predmeti otići kod obožavatelja i kolekcionara, kao i muzejima i ulagačima širom sveta koji će ih i dalje ceniti, uživati, izlagati ih.

Ejmi Vajnhausaus
foto: Profimedia

"Porodica želi da osigur da svi njeni obožavatelji imaju priliku da kupe nešto", rekao je Nolan, koji je dve godine radio na pripremi prodaje.

Većina haljina slavne pevačice ima nižu početnu cenu, od 2000 do 4000 dolara, a početna cena za pojaseve, parfeme, cipele, baletne papuče, gitare i komplete bubnjeva počinje već od 50 do 100 dolara.

Ejmi Vajnhausaus
foto: Profimedia

Ejmi Vajnhaus je postala prepoznatljiva u celom svetu sa svojom muzikom prožetom sžez tonovma i jedinstvenim izgledom i ponašanjem koje je privlačilo medije. Objavila je dva studijska albuma, "Frank" i "Back to Black", a često je govorila o svojoj borbi protiv ovisnosti o alkoholu i drogama.

Dio prihoda ići će za potrebe Organizacije Ejmi Vajnhaus koja ima za cilj da "podstakne decu i mlade da izgrade samopoštovanje i otpornost kako bi mogli da se razvijaju". Prodaja će se održati na Beverli Hilsu od 6. do 7. novembra, a kupci će moći da se nadmću i uživo, ali i preko interneta, prenosi "CNN Style".

Ejmi Vajnhausaus
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

04:27

ANDRIJA JE MILJENIK MLADIH NA MREŽAMA: Jutjuber na početku zarađivao 30 evra, a danas za jednu fotografiju uzme nekoliko hiljada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track