04:27

ANDRIJA JE MILJENIK MLADIH NA MREŽAMA: Jutjuber na početku zarađivao 30 evra, a danas za jednu fotografiju uzme nekoliko hiljada

nisam zadužen da vaspitavam decu

PRIČAJU DA ZARAĐUJE BRDO PARA: Mladi jutjuber otkrio istinu o influenserskim zaradama

Pop kultura -

Student, jutjuber, pevač, glumac, model. Sve to je influenser Andrija Jović, poznatiji kao Andrija Jo, miljenik pripadnica mlađe generacije koji na svom Instagram kanalu ima više od 615.000 pratilaca, a na Jutjubu oko 820.000.

Za uspešno i profitabilno bavljenje ovim poslom, kome pristupa kao hobiju, kaže da je pored zanimljivog sadržaja potreban i dobar ugled.

"Trudim se da na društvenim mrežama predstavljam lepe stvari, nikad nisam opsovao, nisam prikazao cigarete ili nešto drugo. Trudim se da budem dobar primer mladima, ali nisam zadužen da vaspitavam nečije dete, a na osnovu toga će ono odabrati koga će gledati. Ne treba jutjuber da vaspitava neko dete, kao što to mediji stalno naglašavaju", objašnjava Andrija.

Navodi da od količine rada, ali i sponzorstava, zavisi i zarada.

Andrija Jović
foto: Kurir TV

"Nismo krenuli da se bavimo zbog novca ovim poslom, to je došlo tek kasnije. Visina zarade zavisi od toga koliko ko snima, koliko pratilaca ima, koliko je aktivan, kao i u svakom drugom poslu, koliko radiš, toliko ćeš da zaradiš", navodi on i pojašnjava da broj pratilaca i zarade nije proporcionalan.

Kako kaže, prvu zaradu je dobio kada je sakupio oko 80.000 pratilaca.

"Najteži je početak, treba imati motivaciju, bio sam srednjoškolac koji je hteo da se zabavi. Honorar mi je bio od 30 do 50 evra", naglasio je mladi jutjuber.

Dodao je da priča o tome da se jednom fotografijom može zaraditi više hiljada evra na Instagramu nije tačna.

"Ljudi preuveličavaju, nije baš tako. U Srbiji se radi po ceo dan za malo para, pa mediji preuveličavaju, ali potrebno je šest godina da bi neko došao u priliku da zaradi više novca", pojasnio je influenser.

Da podsetimo, mediji su nedavno pisali da Andrija Jo zarađuje oko 100.000 evra godišnje, tj. preko 8.000 evra mesečno, što je potpuno nezamisliva i nedostižna cifra za mnoge u Srbiji.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:51

INFLUENSERKA STAŠA IMA NAJBOLJI SAVET ZA USPEŠNU VTO: Kako je iz prvog pokušaja postala majka (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track