PATRIJARH SE SUSREO SA REDITELJKOM FILMA O SV. NEKTARIJU Filmska umetnost je ovim filmom na najbolji način u misiji vere Hristove
Foto: Printskrin/Instagram

božiji čovek

PATRIJARH SE SUSREO SA REDITELJKOM FILMA O SV. NEKTARIJU Filmska umetnost je ovim filmom na najbolji način u misiji vere Hristove

Pop kultura -

Patrijarh srpski Porfirije primio je u zvaničnu posetu u zgradi Patrijaršije srpske u Beogradu Jelenu Popović, rediteljku filma "Božiji čovek", koji od sutra počinje svoj bioskopski život širom Srbije.

Porfirije
foto: PRintscreen TV Hram

Film o Svetom Nektariju Eginskom oduševio je publiku širom sveta, a sada je konačno došao red i na domaću publiku da uživa u ovom ostvarenju o jednom od najvećih savremenih svetitelja.

I sam Svjatjejši, kao veliki poštovalac sedme umetnosti, jedva čeka da pogleda ovo ostvarenje.

Patrijarh Porfirije, Jelena Popović
foto: Printskrin/Instagram

- Sa rediteljkom Jelenom Popović, razgovarao sam o njenom igranom filmu "Božiji čovek", koji je nedeljama najgledaniji u Grčkoj, a uskoro sledi prikazivanje u Beogradu i širom Srbije, Rusiji, Australiji, mnogim evropskim i azijskim zemljama.

Radujem se tolikom uspehu srpske rediteljke i ovog filma, jer opisuje život, širom pravoslavnog sveta, veoma poštovanog ugodnika Božijeg Svetog Nektarija Eginskog.

Ovom prilikom filmska umetnost je najbolji način u misiji vere Hristove, te daje priliku da se sa životom Svetog Nektarija, čije molitve i zastupništvo pred prestolom Gospodnjim, svakodnevno pomažu i isceljuju bolne, upoznaju ljudi širom sveta.

Sveti Nektarije, čudotvorče eginski, moli Boga za sve ljude - napisao je patrijarh Porfirije na zvaničnom Instagram nalogu.

Patrijarh Porfirije, Jelena Popović
foto: Printskrin/Instagram

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

01:02

KURIR TELEVIZIJA U BERANAMA: Patrijarh Porfirije dočekan pred svetinjom Đurđevi stupovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track