VEROVAO JE DA GA SVECI PRATE: Igrom sudbine Marko je umro na POKROV PRESVETE BOGORODICE, operisan na Nikoljdan, počeo na Jovanjdan
Foto: Damir Dervišagić

OTIŠAO JE ZAUVEK NA VELIKI PRAZNIK

VEROVAO JE DA GA SVECI PRATE: Igrom sudbine Marko je umro na POKROV PRESVETE BOGORODICE, operisan na Nikoljdan, počeo na Jovanjdan

Pop kultura -

Glumac Marko Živić preminuo je danas od kovida u KBC "Dragiša Mišović" s 49 godina i to na veliki praznik - Pokrov Presvete Bogorodice. Marko je imao svega 36 godina kada je jednu bitku za život dobio - pobedio je rak jednjaka. Posle toga je govorio da ga sveci prate jer su mu se sve važne stvari dešavale na velike crkvene praznike.

Marko Živić
foto: Dragan Kadić

- Operisan sam na Svetog Nikolu. Bio je petak, a meni je slava Sveta Petka. Vratio sam se na posao na Svetog Jovana. Rekao bih da me sveci prate. Religiozan sam, slavim slavu i volim da odem u crkvu. Stara je priča da ne pronađe čovek crkvu, već ona njega. Neverovatno je da sam ja svoje jedino pravo mesto pronašao u Sabornoj crkvi u Beogradu i Lazarici u mom rodnom Kruševcu - gorovio je Marko Živić.

Kada je uspeo da pobedi kancer izjavio je i ovo:

- Optimista sam. To mi je mnogo pomoglo u lečenju. Stalno sam pravio pozitivnu atmosferu na odeljenju. Bilo je tamo i teških slučajeva, ali su ustajali. Vičem im: "Hajmo svi u šetnju". Neki su u početku mislili da sam lud, a onda su shvatili da time što dižem sebe, pomažem i njima. Ja sam u šok sobi šetao, što nije baš uobičajeno. Moja majka je pitala dr Peška: "Kako Marka malo da smirimo?", a on je odgovorio: "Nemojte ga dirati, ta kreativnost i energija moraju da izlaze" - otkrio je tada glumac za Novosti.

Marko Živić
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs

Bonus video:

00:13

MARKO ŽIVIĆ SE DOHVATIO GRABULJE! A tek da vidite u kakvom izdanju: Glumac pokrenuo LAVINU KOMENTARA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track