ISPUNIO MI SE DEČAČKI SAN DA IGRAM POLICAJCA: Uliks Fehmiu o novoj seriji CRNA SVADBA
Foto: Zorana Jevtić

iskren

ISPUNIO MI SE DEČAČKI SAN DA IGRAM POLICAJCA: Uliks Fehmiu o novoj seriji CRNA SVADBA

Pop kultura -

Psihološki triler "Crna svadba" počinje svoj televizijski život, i to od 23. oktobra subotom i nedeljom na Superstar TV, a nedelju dana kasnije, 30. oktobra, na RTS. U glavnim ulogama kao inspektore gledaćemo Nikolu Koju, Uliksa Fehmiua i Jelenu Đokić, a u ulozi života Slavka Štimca kao masovnog ubicu.

Kreatori serije su Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić, dok Ćipranić potpisuje i režiju svih deset epizoda, a juče su je pogledali i novinari u Jugoslovenskoj kinoteci pred TV premijeru.

Crna svadba
foto: Promo

Priča počinje u malom mestu u istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar (Fehmiu), pripadnik bezbednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu (Đokićeva), renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju u kojoj se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima.

- Zločin u Jabukovcu nam je poslužio samo kao inspiracija i motivacija da radimo seriju. Nismo hteli da se bavimo rekonstrukcijom tog događaja - rekao je Nemanja Ćipranić.

Crna svadba
foto: Zorana Jevtić

Scenarista Madžarević je otkrio da im je najviše tokom pripreme, koja je trajala tri godine, pomogao profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Danijel Sinani.

- On je s nama prolazio kroz scenario i na samom snimanju pomogao da stvar bude što uverljivija - rekao je mladi pisac.

Serija Crna svadba, Uliks Fehmiu
foto: Firefly Production

Serija ima klasičan motiv - borbu dobra i zla, a prvi put dobri momak je Uliks Fehmiu.

- Poželeo sam još kao mladi glumac da igram nekog dasu i policajca koji pokušava da otkrije šta se desilo. To je bio moj dečački san i poriv, a dosad nisam imao priliku da nešto tako radim. Podela za nas glumce je veoma bitna. U ranoj fazi sam razgovarao s reditelj i znao sam ko će biti u ekipi. Posle svega pokušavam da nađem i neki dodatni razlog, a to je da pričamo priču o svetu danas i ovde, ali i šire - o pomanjkanju empatije prema drugom. Serija "Crna svadba" postavlja pitanje zašto se mi nalazimo tu gde jesmo - rekao je glumac.

Crna svadba
foto: Zorana Jevtić

Veliki uspeh

Serija prodata u bivšoj Jugoslaviji

Produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV projekta. On je prvi na prostoru bivše Jugoslavije koji je prodat i pre početka emitovanja. "Crnu svadbu" će emitovati Pop TV Slovenija, RTL Hrvatska i makedonska novoformirana platforma Gley, kojoj je srpska serija biti prvi premijerni naslov iz ponude.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

00:56

CRNA SVADBA IMALA 19 VERZIJA SCENARIJA Nova serija predstavljena u Kinoteci, a na male ekrane se vraća jedan veliki glumac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track