NISAM IMALA SNAGE DA SE POMERIM NA SCENI Nataša Ninković razmišljala da otkaže predstavu, a onda u ZAJEČARU uzela ZORANOV BRK
Foto: Ustupljene fotografije

Dani zorana radmilovića

NISAM IMALA SNAGE DA SE POMERIM NA SCENI Nataša Ninković razmišljala da otkaže predstavu, a onda u ZAJEČARU uzela ZORANOV BRK

Pop kultura -

Hit predstava Stevana Koprivice "Tre sorele" Zvezdara teatra iz Beograda, u režiji Milana Karadžića, izvedena je pete festivalske večeri 30. jubilarnog festivala Dani Zorana Radmilovića. Probirljiva zaječarska publika nagradila je glumce Natašu Ninković, Slobodu Mićalović, Anu Franić, Mimu Karadžića, Aleksandra Radojičića i Dragana Petrovića Peleta ovacijama i gromoglasnim aplauzom i više puta ih vraćala na poklon.

Zoranov brk za najboljeg glumca večeri pripao je Nataši Ninković za ulogu Nere. Prvi je dobila još 2006. godine za ulogu Velike u predstavi "Transilvanija" Beogradskog dramskog pozorišta.

- Kad je Milan Karadžić odlučio da ponovo postavimo ovu predstavu, ja sam bila čak protiv. Rekla sam: "Pa to je nemoguće, kako ja sad to mogu da igram." Onda sam ponovo uzela tekst u ruke i shvatila da je, tek tu, tragičnost još veća nego kad smo bile mnogo mlađe i igrale te karaktere, jer one imaju te godine koje imaju, međutim, one su deca iznutra, zadržale su tu nevinost zato što su zatvorene u toj sredini, ta suspregnutost svih emocija kod njih izaziva komičan efekat, ali su, u stvari, tužna, tragična bića. To je veoma inspirativno za igru i baš mnogo volim da igram ovu predstavu - rekla je glumica na konferenciji za medije.

Zoran Radmilović, Umrla, Ana Radmilović, Emica Dačić, Preminula
foto: Privatna Arhiva

Ona je pohvalila organizaciju festivala i to što, pre nego što počnete da igrate, čujete glas Zorana Radmilovića:

- Dali smo najbolje od nas koliko smo u stanju u ovom trenutku. Zoran Radmilović je zaista velikan. Imala sam tu sreću da ga gledam uživo, ali većinom sam sve što je on pravio gledala posthumno. On je imao neverovatan dar. Njegov osvrt na svet u kome živi, imao je duboko promišljanje sveta u kome živi, ali njegov način je bio komičan, a to je ono što je najteže postići. To je ono čemu mi težimo kada igramo tekstove poput ovog i zaista je velika čast. Dovoljno je da čujete njegove reči na početku pa da se osetite prosto prozvanim na neki način da morate da budete barem na putu tom njegovom. Ne možete da dostignete te visine, ali možete da sledite taj put koji je on prosto ostavio iza sebe.

Nataša Ninković za zaječarsku publiku kaže da je božanstvena:

- Ja joj zaista zahvaljujem. Divno, divno su pratili. Vidi se da je to publika koja je prosto negovana, ima ukusa i reaguje na prave stvari i to je ono što je najlepše. Trenutno mi glumci mnogo snimamo i dok smo dolazili ovde, rekla sam: "Pa ja nemam snage da odigram, ja neću imati snage da se pomerim na sceni". Ali kada čujete prvu reakciju publike, sve zaboravite. To je ta magija. Rekla sam da više ne mogu, a sad bih mogla ponovo - zaključila je glumica.

Nataša Ninković, Dani Zorana Radmilovića
foto: Ustupljene fotografije

Kurir.rs

Bonus video:

00:26

KAO DA JE POSLEDNJA PREDSTAVA: Boda Ninković OTVORENO o BORBI sa koronom (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track