Najnovije vesti

ALEK BOLDVIN DOBIJA KRIVIČNE PRIJAVE: Nije smeo da uperi pištolj u snimateljku!
Foto: EPA/Alec Tabak New York Daily New, Profimedia

KOBNA GREŠKA

ALEK BOLDVIN DOBIJA KRIVIČNE PRIJAVE: Nije smeo da uperi pištolj u snimateljku!

Pop kultura

Rid Rasel, kamerman koji je učestvovao na snimanju filma "Rđa", tokom kojeg je Alek Boldvin smrtno ranio direktorku fotografije i povredio reditelja, otkrio je do sada nepoznate detalje sa seta, kao i da je na dan tragedije bilo više problema, piše "Glas Amerike".

Halyna Hutchins, Halina Hadčins, Alec Baldwin, Alek Boldvin
foto: Profimedia, EPA/John G Mabanglo

Pištolj je Boldvinu dao pomoćnik reditilja Dejv Hals, a kako navodi Rid, rečeno mu je da je oružje "hladno", što u filmskom žargonu znači da u njemu nema municije. Alek je u trenutku tragedije vežbao izvlačenje pištolja iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Prema Raselovom iskazu, na snimanju je tog dana bilo problema. Nekolicina kamermana je napustila set tvrdeći da nisu plaćeni, te da nije siguran da li je neko uopšte proverio oružje pre nego što ga je uzeo glumac. Zbog toga su mnogi prstom uperili u pomoćnika reditelja Dejva Holsa, koji je Boldvinu i dao pištolj, ali se saslušava i glavna oružarka Hana Gutjerez - Rid. Međutim, njih dvoje za sada nisu komentarisali ove tvrdnje u javnosti.

Alek Boldvin, Džoel Suza
foto: Shutterstock

Podsetimo, glumac je tokom probe scene u crkvi upucao snimateljku Halinu Hačins koja je preminula na putu do bolnice. Pored nje, ranio je u rame reditelja Džoela Suzu.

Inače, posle priperema ekipa je imala pauzu za ručak koji je održan na drugoj lokaciji, a kada su se vratili na set, niko nije znao da li je oružje ponovo provereno. Boldvin bi mogao da se suoči sa nizom izazova, uključujući i krivične prijave - kao osoba koja je povukla okidač i kao izvršni producent, odgovoran za bezbednost na setu.

- Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmerava prema drugom ljudskom biću. Radi bezbednosti svo vatreno oružje koje se koristi u filmskim i tv produkcijama obično je usmereno na lažnu tačku, a nikako ne na opremu. Nikada ne dozvoljavate da oružje pokriva nešto što ne nameravate da uništite - rekao je Brajan Karpenter, holivudski konsultant za vatreno oružje.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

SRBIN KOJI JE ODUŠEVIO DŽENIFER LOPEZ! Pojavio se u njenom spotu, a JEDNA STVAR ŠOKIRALA je sve! (KURIR TELEVIZIJA)
03:16

SRBIN KOJI JE ODUŠEVIO DŽENIFER LOPEZ! Pojavio se u njenom spotu, a JEDNA STVAR ŠOKIRALA je sve! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track