SVETSKI PRIZNATA SRPSKA UMETNICA IZLAŽE U BEOGRADU: Gala Čaki i njenih 15 fantastičnih životinja
Foto: Ustupljene fotografije

Galerija Štab

SVETSKI PRIZNATA SRPSKA UMETNICA IZLAŽE U BEOGRADU: Gala Čaki i njenih 15 fantastičnih životinja

Pop kultura -

Da li ste raspoloženi za lov na umetnost, pristajete li da budete njena lovina ili vam više odgovara uloga lovca? Sve to moći ćete da iskusite na samostalnoj izložbi maestralne umetnice Gale Čaki, koja već godinama osvaja jednu po jednu galeriju sveta, a kuda će je put odvesti posle izložbe u Beogradu, otkriće vam ona sama.

Izložba simboličnog naslova "Lov" Gale Čaki otvara se večeras u 19 sati u Galeriji "Štab" (Tržni centar "Galerija Beograd"). Posetioci će imati prilike da vide 15 velikih platna fantastičnih životinja koje su plod mašte umetnice jedinstvenog umetničkog izraza i snage. Posetilac nije pasivni posmatrač, već pomoću svetlosnih efekata on i sam postaje deo "Lova" (ili lovina umetnosti), a da toga nije ni svestan.

- U ovim delima ispitujem iskušenja u koja se postavlja čovek kako bi nadvladao svoje slabosti i time se približio svojoj ogoljenoj stvarnosti. Umetnik mora sići u tamne regije podsvesti da tamo otkrije čovekovo "ja", koje se bitno razlikuje od spoljašnjeg, stilizovanog društvenog "ja". Za većinu ljudi život je prejak. Čovek postaje melanholičan zbog toga, ili podivlja ili posrće - navodi umetnica, čije radove možete pogledati do 6. novembra.

Gala Gači
foto: Ustupljene fotografije

Kurir.rs

Bonus video:

04:15

RUSKA GLUMICA ODUŠEVLJENA SRBIJOM: Za samo 4 meseca naučila srpski jezik, glumi u Južnom vetru i veliki je prijatelj sa Bikovićem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track