SKANDALOZNO! ALBANSKI MEDIJI PREKO MISICA NAPALI SRBIJU: Tri prsta su SIMBOL MRŽNJE prema Hrvatima, Bošnjacima i Albancima!
Foto: Privatna Arhiva

SRAMNO

SKANDALOZNO! ALBANSKI MEDIJI PREKO MISICA NAPALI SRBIJU: Tri prsta su SIMBOL MRŽNJE prema Hrvatima, Bošnjacima i Albancima!

Pop kultura -

Nakon skandaloznog gesta srpske misice Valentine Petrović, koja je na Izboru za mis Interkontinetal u Egiptu pokazala simbol dvoglavog orla, njena albanska i koleginica lažne države Kosovo su uradile isto. Frontina Gaši i Besa Čitaku pozirale su sa našom misicom, ali su ovoga puta pokazale tri prsta i izazvale buru u Albaniji.

Valentina Petrović
foto: Privatna Arhiva

Kako bi se revanširale prijateljici iz Srbije koja se zbog njih dve našla na stubu srama, predstavnica Albanije i lažne države Kosovo fotografisale su se sa srpskim simbolom i ovoga puta naškodile sebi. Fotografije na kojima tri lepotice poziraju sa podignuta tri prsta obišle su region i izazvale veliku buru u javnosti. Ovaj gest posebno je razljutio Albance koji su u tamošnjim medijima oštro osudili ovaj postupak i napisali kako njihove predstavnice ne poštuju svoje korene.

Niz laži

Interesantno je da su albanski mediji najviše mržnje ipak usmerili ka našoj predstavnici Valentini, ali i prema celoj Srbiji, pominjući kako je naš narod naudio narodima u regionu - Bosni, Hrvatskoj i Albaniji.

Valentina Petrović
foto: Printscreen

- Srpska predstavnica je objasnila Frontini i Besi kako da poziraju sa podignuta tri prsta, inače srpskim simbolom za mržnju. Tri prsta simbolišu mržnju prema tri naroda - Bošnjacima, Hrvatima i Albancima - piše albanski portal "Gazeta Sinjali", ali i drugi njihovi mediji.

Oni su potom objasnili i da im se u redakciju javio menadžer Bese Čiatku, predstavnice lažne države Kosovo.

Valentina Petrović
foto: Privatna Arhiva

- Besin predstavnik za javnost nam je poslao poruku i objasnio zbog čega su ona i Frontina pozirale sa podignuta tri prsta. Kako tvrdi, to su uradile kako bi se odužile koleginici iz Srbije, koja je zbog pokazivanja simbola dvoglavog orla naišla na osudu javnosti u Srbiju. Ovim gestom su želele da pokažu da ljubav i prijateljstvo nemaju granicu i da svaka poštuje kulturu ove druge, te da ne vide ništa sporno u tome. Besa i Frontina vole Albaniju i Kosovo i poštuju svoju tradiciju, ali isto tako poštuju i sve oko sebe, iako ne misle isto - piše u saopštenju.

Izvinila se Srbima

Podsetimo, Valentina Petrović je pre dva dana izazvala lavinu negativnih komentara i reakcija u javnosti, kada je isplivala fotografija na kojoj pozira sa Albankom, predstavnicom lažne države Kosovo i Crnogorkom Unom Mugošom pokazujući dvoglavog orla, simbol velike Albanije. Nakon toga, naša misica se izvinila javnosti i rekla je da je njen postupak bio nepromišljen.

misice, bruka, Valentina Petrović
foto: Printscreen/Instagram/bunt.svesrbija

- U naletu euforije, povodom žurke, bila sam pozvana da se fotografišem. Velikom brzinom sam stala pored devojaka i one su mi u euforičnoj brzini namestile ruke kako da stanemo, nisam imala nikakvu lošu nameru, to je bila trenutna nepromišljenost i glupa spontanost - napisala je Valentina na Instagramu.

Petrovićeva se oglasila i tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama i podelila podršku koju joj je uputio prijatelj.

- Zamolio bih sve ljude koji razapinju ovu devojku da malo osude sebe, pa tek onda druge. Tri prsta nisu jedini simbol Srbije, već i vera. Koliko puta samo u vreme posta čuje da one "Srbende" psuju Boga, hleb, mater, kao da je to sve normalno, ali zato hajde odmah da use*emo devojku koja je slučajno pokazala, šta je pokazala. Pogledajte prvo svoje ponašanje, pa komentarišite tuđe. Licemerje je mnogo gora sramota nego njena greška - piše u objavi koju je podelila misica.

Valentina Petrović
foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić

Bonus video:

01:09

VESNA DE VINČA ŠOKIRANA ŽENAMA U MONTE KARLU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track