OPLJAČKAO ĆERKU NAJBOGATIJE SRPKINJE NA SVETU: Ukrao joj nakit vredan 20 MILIONA EVRA, a sada Jugoslav priznao da je KRIV!
Foto: Profimedia

NAJVEĆA PLJAČKA U VELIKOJ BRITANIJI

OPLJAČKAO ĆERKU NAJBOGATIJE SRPKINJE NA SVETU: Ukrao joj nakit vredan 20 MILIONA EVRA, a sada Jugoslav priznao da je KRIV!

Pop kultura -

Vest da je banda predvođena Srbinom Jugoslavom Jovanovićem (24) provalila je u kuću Tamare Eklston, 2019. godine odjeknula je u javnosti.

Tom prilikom ćerki Slavice Radić i bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona ukraden je nakit vredan 26 miliona funti, a sada je pravda konačno zadovoljena jer je on priznao krivicu, prenosi "The Telegraph".

Tamara Eklston
foto: Profimedia

Ipak, Tamara nije jedina koja je bila žrtva ove bande pljačkaša, jer je među njima i bivši fudbaler Frank Lampard.

Naime, Jovanović je zajedno sa međunarodnom bandom lopova provalio u Tamarinu vilu u Kensingtonu i opljačkao je. To je bila najveća kućna provala koja je zabeležena u Britaniji.

Tačan spisak vrednih predmeta koji su Jovanović i njegova ekipa ukrali 13. decembra 2019. godine iz doma bogate naslednice nije poznat, ali žrtva krađe sama je objavila da su ukradeni nakit i skupoceni predmeti vredni oko 60 miliona evra. Londonski sud, međutim, utvrdio je da je vrednost ukradenih predmeta manja, 20 miliona evra.

Tamara Eklston
foto: Profimedia

Za vreme pljačke Tamara je bila sa suprugom na odmoru u Finskoj.

Jugoslavu Jovanoviću je nakon izručenja iz Italije trebalo da se sudi, ali je on danas priznao krivicu.

Kazna će Jugoslavu biti izrečena 15. novembra, kao i Italijanima Alesandru Maltezeu i Alesandru Donatiju, koji su izručeni u Velikoj Britaniji.

Četvrti provalnik Daniel Vukotić nije uhvaćen, a navodno se nalazi u Beogradu. Policija nije uspela da vrati nakit i novac koji su pljačkaši ukrali.

Tamara Ekleston, Tamara Eklston
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

02:27

ONI SU DOBILI DETE POSLE PEDESETE! Berni Eklston OBORIO REKORD!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track