PREDSTAVA TARTIF KONAČNO U BEOGRADU: Blistavi trag i sjajna komedija iz opusa pokojnog Igora Vuka Torbice
Foto: Aleksandar Ramadanović

Somborci proslavili jubilej

PREDSTAVA TARTIF KONAČNO U BEOGRADU: Blistavi trag i sjajna komedija iz opusa pokojnog Igora Vuka Torbice

Pop kultura -

U Narodnom pozorištu u Somboru u petak uveče odigran je jubilarni 50. put komad "Tartif".

Autorski projekat pokojnog Igora Vuka Torbice rađen je po motivima originalne Molijerove drame i ukazuje na našu moralnu slabost, izmanipulisanost zbog nametnutog osećaja krivice, na naše pristajanje na neprihvatljive uslove života, potičinjenost, glupost i laž. U komadu igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor, Dragana Šuša/Milijana Makević.

Tartif
foto: Aleksandar Ramadanović

Prvo sledeće izvođenje "Tartifa" biće 2. novembra u okviru festivala "Naši dani" u Beogradskom dramskom pozorištu u Beogradu. Samo u svojoj prvoj godini postojanja predstava je osvojila više od 20 nagrada na festivalima u zemlji i regionu.

Bijenalnom nagradom za režiju "Bojan Stupica" za 2019. godinu nagrađena je režija Igor Vuka Torbice, koji nas je prerano napustio pre više od godinu dana.

Igor Vuk Torbica
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track