POČINJE 53. BEMUS NA KOLARCU: Nemanja Radulović zajedno sa Filharmonijom umesto Hatje Bunijatišvili
Foto: Marko Đoković

IZNENADNI OBRT

POČINJE 53. BEMUS NA KOLARCU: Nemanja Radulović zajedno sa Filharmonijom umesto Hatje Bunijatišvili

Pop kultura -

Beogradska filharmonija otvara 53. Bemus, ali zajedno sa Nemanjom Radulovićem umesto sa najavljenom pijanistkinjom Hatjom Bunijatišvili, u ponedeljak na Kolarcu od 20 časova. Omiljeni violinista će zajedno sa Filharmonijom izvesti koncert Prokofjeva broj 2, a na programu orkestra su još dela Glinke i Rahmanjinova. Tako će ovaj neočekivani nastup biti lep uvod za već zakazani Radulovićev koncert u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije, planiran za februar naredne godine.

Dugoočekivani susret između pijanistkinje Hatje Bunijatišvili i orkestra Beogradske filharmonije se odlaže, a radoznalost publike za jednu od najpopularnijih pijanistkinja današnjice zamenjuje radost zbog nastupa apsolutne zvezde svetskih muzičkih podijuma - jedinstvenog Nemanje Radulovića.

- Svi planiramo koncerte mesecima unapred, ali nekada se desi nešto u poslednjem trenutku i ne može da se realizuje na način koji smo osmislilli. Bio sam u Beogradu nekoliko dana i danas je trebalo da letim za Pariz. Radovao sam se zbog Hatjinog nastupa na otvaranju Bemusa, umetnice koju mnogo volim, zajedno sa divnim kolegama iz Beogradske filharmonije. Međutim, nakon poziva da ostanem i sviram, morao sam da proverim sa porodicom i menadžerom u vezi sa sledećim angažmanom, koji se uklopio bukvalno u dan. Tako da, dragi moji, baš se radujem što ćemo se videti na sutrašnjem neplaniranom nastupu, gde ću svirati drugi violinski koncert S. Prokofieva, ali takođe i u februaru, kada ću zajedno sa Beogradskom filharmonijom nastupiti na Kolarcu. Najviše od svega želim da Hatja dođe što pre u Beograd i podeli svoju umetnost sa svima nama - poručio Radulović u saopštenju.

Nemanja Radulović
foto: Marko Đoković

Kurir.rs

Bonus video:

00:45

KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track