NAGRAĐEN ZLATAN VIDOVIĆ: Glumac najbolji epizodista na festivalu u MOSTARU, a evo šta ima da kaže
Foto: Tamara Trajković

uspeh

NAGRAĐEN ZLATAN VIDOVIĆ: Glumac najbolji epizodista na festivalu u MOSTARU, a evo šta ima da kaže

Pop kultura -

Proglašenjem najboljih glumaca, na sceni Hrvatskog narodnog pozorišta u Mostaru zatvoren je 15. Mostar film festival, koji je i ove godine organizovalo Filmsko-pozorišno udruženje Oktavijan, prenose bosanski mediji.

Stručni žiri u sastavu Dejan Dabić, Branka Bešević-Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović birao je među glumcima koji su ostvarili uloge u deset filmova prikazanih u takmičarskom delu.

Nenad Jezdić
foto: Vladimir Šporčić

Najbolju mušku ulogu prema njihovom sudu ostvario je Nenad Jezdić u filmu “Vikend sa ćaletom”, dok je najbolju žensku odigrala Mirjam Korbar u filmu “Zastoj”.

Zlatan Vidović u filmu “Lihvar” odigrao je najbolju mušku sporednu ulogu, dok je ovo priznanje u konkurenciji glumica pripalo Anji Šovagović-Despot za ulogu u filmu “Plavi cvet”. Najbolji debitant je Tea Harčević, koja je ostvarila ulogu u filmu “Plavi cvet”, dok je specijalna nagrada pripala Strahinji Blažić za dva filma prikazana na festivalu – “Lihvar” i “Pucnji u Marseju”, kog trenutno gledamo u seriji "Feliks". Specijalnu nagradu posthumno je dobio i Peter Musevski za ulogu u filmu “Zastoj”.

"Veoma mi je značajna ova uloga jer sam upoznao mnogo divnih ljudi i što sam tumačio lik koji je dijametralno drugačiji od mene - jedan lik negativca, čoveka bez skrupula, koji se vodi makijavelizmom, da cilj opravdava sredstva", rekao je Vidović i dodao:

"Ovo mi je prva filmska nagrada i posebno mi je značajna jer sam je dobio na Mostar film festu, festivalu glumačke igre, festivalu glumaca, gde postoje samo glumačke nagrade. Stoga mi je još veća čast i zadovoljstvo. Veoma sam ponosan na kompletnu ekipu ovog filma."

Zlatan Vidović trenutno radi na novom projektu, filmu "Oluja" u režiji Miloša Radunovića.

Zlatan Vidović, Lihvar
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

GLUMAC ZLATAN VIDOVIĆ: O drvenom krstu koji se na misteriozan način našao u filmu dara iz Jasenovca! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track