BEOGRAĐANKA GLUMI U SERIJI KOJU CELA PLANETA OBOŽAVA: Nina otkrila da joj NEDOSTAJE Srbija, a evo zašto je promenila PREZIME!
Foto: Profimedia

SVETSKA, A NAŠA

BEOGRAĐANKA GLUMI U SERIJI KOJU CELA PLANETA OBOŽAVA: Nina otkrila da joj NEDOSTAJE Srbija, a evo zašto je promenila PREZIME!

Pop kultura -

Nina Kiri (29) glumica srpskog porekla koja igra u pjednoj od najpopularnijih serija na svetu "Sluškinjina priča" otkrila je kako je došlo do rada na velikom projektu.

Nina Kiri
foto: Profimedia

U "Sluškinjinoj priči" Nina Kiri tumači lik buntovne Alme Ofrobert, ipak glumica nije rođena pod ovim imenom. Naime, njeno pravo ime je Nina Kiridžija, a rođena je u Beogradu 1992. godine. Njena porodica se kasnije odselila u Vankuver, gde je započela svoju karijeru glumice.

Nina je za medije rekla da je rođena u Beogradu, ali je odrasla u Vankuveru. U srednjoj školi je promenila i prezime, na nagovor agentice.

Nina Kiri
foto: Profimedia

- Ja sam promenila svoje prezime u "Kiri" jer, kada sam išla u srednju školu, agentica mi je rekla da mi je mnogo etničko prezime i da bih mogla da ga promenim. Bilo mi je interesantno jer sam pomislila da bih onda mogla da imam svoje prezime i svoj život, pa kada radim to može da bude nešto drugačije - ističe glumica.

- Imala sam samo godinu dana kad smo se preselili u Kanadu, ali smo moja sestra i ja često provodile leta kod bake u Pančevu, tako da su mi ta leta ostala u sećanju. Zadnji put sam bila u Beogradu pre tri godine. Nedostaje mi i uvek imam nostalgiju za Srbijom, kao i želju da provedem neko vreme tamo - rekla Nina Kiri.

Nina Kiri
foto: Profimedia

"Sluškinjina priča" je adaptacija romana kanadske književnice Margaret Atvud iz 1985. godine.

Distopijska priča prati totalitarni režim i hrišćanski fundametalizam koji su preuzeli vlast i bivše SAD proglasile Gileadom. Novo klasno društvo ima stroga pravila, a žene su isključivo u službi vlasti i moćnika.

Nina Kiri
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Blic

Bonus video:

06:15

AJFONKA SE JAVNO IZVINILA VIKTORIJI, A ONDA JE POTKAČILA JAČE NEGO IKAD: Kad se napije i vrti d*petom ne seti se da je SILOVANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track