NE SME DA SE IZLAŽE RIZIKU! Ovaj slavni glumac ne igra u nastavku Južnog vetra, a imao je JAK razlog za to!
Foto: Damir Dervišagić

čuva zdravlje

NE SME DA SE IZLAŽE RIZIKU! Ovaj slavni glumac ne igra u nastavku Južnog vetra, a imao je JAK razlog za to!

Pop kultura -

Bogdan Diklić (68) zbog korona virusa je odustao od snimanja drugog dela filma "Južni vetar".

Slavni glumac je u tom bioskopskom hitu trebalo da nastavi da glumi Lazara, oca Petra Maraša (Miloš Biković), ali je sprečen zbog krhkog zdravlja.

- Drugi deo filma snimali smo od kraja avgusta prošle godine do sredine oktobra, kada je pandemija koronavirusa bila u jeku. Po planu je Bogdan, kao i svi ostali glavni glumci iz "Južnog vetra", trebalo da se pojavi u nastavku. Zbog brige da ne ugrozimo njegovo zdravlje, od toga se odustalo - priča izvor iz produkcije popularnog filma.

Sagovornik kaže da su Bogdan i ekipa filma, na čelu s rediteljem Milošem Avramovićem, dugo većali da li glumac sme da se izlaže riziku.

- Bogdan je 2009. godine doživeo infarkt, a ima još neke bolesti. On spada u rizičnu grupu ljudi kojima bi, ukoliko bi se zarazio kovidom-19, zdravlje moglo biti opasno ugroženo. Zbog toga nismo želeli da rizikujemo da se zarazi na setu... Dok smo snimali, vakcine nisu bile dostupne i time bi rizik bio još veći. On je posle svega odlučio da ipak ne snima drugi deo, a mi smo se složili s tim - kaže izvor i dodaje da će ekipa Dikliću ponuditi da igra u "Južnom vetru 3":

- Celoj ekipi je žao što nije mogao da glumi, nadamo se da će se pojaviti u trećem delu filma - dodaje izvor.

Podsetimo, Diklić se od početka pandemije gotovo nigde nije pojavljivao u javnosti. Iz svog doma se oglasio samo jednom, i to tokom policijskog časa.

- Mogu da vam kažem da brinem za svoje zdravlje, od korone sam se koliko-toliko sakrio, ali imam dijagnoze koje zahtevaju svakodnevnu šetnju. Bar kad bih to mogao tri-četiri puta nedeljno... Imam problema sa krvnim sudovima i još nekim somatskim oboljenjima. Bože zdravlja, proći će sve ovo - rekao je tada glumac.

Bogdan Diklić
foto: Zorana Jevtić

kurir.rs/informer

Bonus video:

00:07

ČUVAO JE MADONU, DŽEJ LO I PRINCA HARIJA: Najpoznatiji srpski telohranitelj na premijeri filma Južni vetar! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track