VLAST KAO ZARAZA ULAZI U PORE SVAKOG ČOVEKA I PORODICE: Ivan Bosiljčić o novoj predstavi u Narodnom pozorištu
Foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

iskren

VLAST KAO ZARAZA ULAZI U PORE SVAKOG ČOVEKA I PORODICE: Ivan Bosiljčić o novoj predstavi u Narodnom pozorištu

Pop kultura -

Komedija "Vlast", nedovršena drama Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Milana Neškovića stiže sutra na scenu Narodnog pozorišta u Beogradu. Nešković, koji je nedavno ovenčan Sterijinom nagradom za režiju predstave "Kus petlić" Narodnog pozorišta Subotica, kako je saopšteno na konferenciji za medije, oslanja se na napisana dva čina, ali je reditelj dopisao poznate scene iz dela velikog pisca o vlasti. Glumci igraju u tridesetak uloga, a u podeli su Aleksandar Srećković (Arsa), Ivan Bosiljčić (Svetozar), Nikola Rakočević (Miloje), Dimitrije Dinić (Pavle), Vanja Ejdus (Mara) i Zorana Bećić Đorđević (Rina).

- Predstavu smo uspeli da spremimo za 70 dana. Glumci su mi dali snagu da završim ovu priču - izjavio je reditelj, kome je ovo već četvrta režija u nacionalnom teatru.

Milan Nešković
foto: Damir Dervišagić

Prvi put ćemo na sceni Narodnog pozorišta videti Nikolu Rakočevića, dok se velikom ulogom vraća Ivan Bosiljčić.

Vlast
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

- Predstava je dobar primer kako možemo da se nosimo s vremenom u kojem živimo. Poslednjih dana razmišljam o temi vlasti. Shvatam da je ona kao društvena pojava neutralna i samo od čoveka zavisi da li će ona postati nešto grozno ili korisno. Kada govorimo o vlasti, ne govorimo samo o politici i državi, već i o ljubavnim odnosima u bilo kojoj organizaciji. Svako ko pogleda ovu predstavu moći će da razmisli da li se trudi da ima vlast nad svojim problemima ili ga neko drži u kandžama. Siguran sam da će ovo biti gledana predstava. Ona je ogledalo. Za nekog će biti krivo, za drugog prljavo, a za trećeg čisto. Verujte, ovo je ozbiljna i duhovita priča o ljudskoj prirodi i o tome kako vlast kao zaraza ulazi u pore svakog čoveka i porodice - istakao je Bosiljčić.

Dramaturg komada je Tijana Grumić, a osim adaptacije i režije, Milan Nešković je zadužen i za izbor muzike, kostimograf je Marina Medenica Vukasović, scenografiju je uradila Andreja Rondović, a za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkić Popović. Reprize su zakazane za četvrtak i nedelju na sceni "Raša Plaović".

Vlast
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

JEDNA SCENA ĆE OSTATI UREZANA U SEĆANJU! Nataša Ninković o Nebojši Glogovcu: Imala sam frku od njegovog mišljenja, bio je SUROV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track