VAŽIO JE ZA NAJLEPŠEG SRPSKOG GLUMCA: Na filmu se prvi put pojavio sa samo 7 GODINA, a Čkaljinu unuku je LUDO VOLEO!
Foto: Dragana Udovičić

ZLATNI DEČAK DOMAĆE KINEMATOGRAFIJE

VAŽIO JE ZA NAJLEPŠEG SRPSKOG GLUMCA: Na filmu se prvi put pojavio sa samo 7 GODINA, a Čkaljinu unuku je LUDO VOLEO!

Pop kultura -

Glumac Igor Pervić preminuo u 52. godini, a njegov uzbudljiv život često je bacao u senku sve njegove uloge. Zatni dečak domaće kinematografije, kako su ga mnogi zvali, na prvi put se pojavio u filmu "Porodični orkestar", kada je imao samo 7 godina.

Igor Pervić
foto: Damir Dervišagić

Pokojni glumac nikad se nije libio da govori o problemima koje je imao sa narkoticima, a pored svega ipak je želeo mladima da objasni da to nikako nije dobro, kao i da on ne sme da im bude primer.

- Jednog dana se na treningu pojave moja majka i očuh. Jedan moj drug im je rekao da sam u školi duvao lepak. Tada mi je taj drug bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13-14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog druga, i čim je on izašao iz kola, očuh mi je zalepio takav šamar! Imao sam veliku sreću što sam imao očuha koji je sa tolikom ljubavi pristupao meni. Čovek je bio kao da sam mu iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila - ispričao je Igor tada u emisiji "Crni biser" voditelja Banje Bulića.

Tokom svoje karijere Pervić je važio za velikog zavodnika, a mnoge žene žudele su za njim.

Igor Pervić
foto: Damir Dervišagić

Pored Jasmine Holbus, velika ljubav mu je bila i koleginica Jovana Petrović, unuka legendarnog Miodraga Petrovića Čkalje. Njih dvoje su se jednom prilikom iz grada preselili u selo tvrdeći da je tamo život mnogo mirniji i lepši, ali ipak su se na kraju razišli.

Jedan od naših najdarovitijih i najlepših glumaca, iza koga je ostalo više od 30 filmskih i TV uloga, preminuo je aprila 2019. godine u roditeljskom stanu, posle duge i teške bolesti.

Podsetimo, Pervić je rođen 29. oktobra 1967, a ljubav prema umetnosti nasledio je od svojih roditelja, majke Lidije Pilipenko, čuvene primabalerine, i oca Muharema Pervića, jednog od naših najvećih pozorišnih i književnih kritičara.

Domaća javnost pamtiće Igora Pervića po ulogama u filmovima "Lajanje na zvezde", “Crni bombarder”, “Bure baruta”, kao i u poznatim serijama "Ranjenik", "Vuk Karadžić", a prvi put se pojavio na javnoj sceni sa samo 7 godina. Uvek je važio za jednog od najlepših glumaca domaće scene, a o njegovoj harizmi se i danas priča.

Glumac se pojavio u filmu "Anička Dumas" 1977. godine, a tada je imao samo deset godina, a kadar je tada delio sa čuvenom Milenom Dravić.

Igor Pervić
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

03:12

TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Nebojša - glumac, pesnik, muzičar - preminuo na klupi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track