HVALA NEŠI NENADOVIĆU ŠTO ME JE UVEO U SVET GLUME I PREPORUČIO ZA CRNU SVADBU: Mala Ida o svom učitelju i finalu hit serije
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Anastasija Đurović otkriva za Kurir

HVALA NEŠI NENADOVIĆU ŠTO ME JE UVEO U SVET GLUME I PREPORUČIO ZA CRNU SVADBU: Mala Ida o svom učitelju i finalu hit serije

Pop kultura -

Serija "Crna svadba" preko noći je osvojila srca publike, a među zvezdama ovog ostvarenja svoje posebno mesto našla je i trinaestogodišnja Anastasija Đurović. Ona tumači lik devojčice Ide, a slava je, kako nam kažu njeni drugari iz škole glume "Snežana i Nenad Nenadović", nije nimalo promenila i redovno i dalje pohađa časove dva puta nedeljno.

- Neša me je predložio za ulogu u seriji "Crna svadba". Došla sam jednog dana u školicu, a on mi je saopštio da im treba narandžasta devojčica i da su izabrali mene. Otišla sam na kasting, a nakon nekoliko meseci, stigao je poziv i za drugi krug audicije s glumcima. Odmah su mi rekli da sam dobila ulogu - kaže Anastasija.

Anastasija Đurović
foto: Promo

Na snimanju "Crne svadbe" provela je tri meseca.

- Glumim specifičnu devojčicu. Znala sam šta treba da radim. Teška je priča ove serije, ali na kraju ima dobru poruku. Privatno verujem u Boga, idem na veronauku i u crkvu. Sve ovo shvatam kao glumu - naglašava Đurovićeva. Ona će posebno pamtiti kako su je prihvaćena od svojih starijih kolega: - Osećala sam se na snimanju posebno. Nisam imala tremu. Srećna sam što radila s velikim glumcima kao što su Jelena Đokić, Uliks Fehmiu, Toni Mihajlovski i Borka Tomović.

Anastasija Đurović, Snežana Nenadović
foto: Damir Dervišagić

Veliko finale serije je večeras na RTS, a Anastasija otkriva da nikom nije otkrila šta nas čeka na kraju priče.

- Neki drugari se plaše da gledaju seriju, jer je malo strašna. Reakcije su dobre. Drugari su se trudili da od mene čuju šta će biti na kraju, ali nisam nikom ništa rekla - iskrena je mlada glumica, koja ide u Osnovnu školu "Marko Orešković" na Novom Beogradu.

Anastasija Đurović
foto: Damir Dervišagić

Anastasija je već igrala u studentskom filmu "Na margini", ali želja joj je da se oproba i u pozorištu.

- Kod Neše i Sneže sam već četiri godine. Znala sam od malih nogu da želim da se bavim glumom. Škola mi je na prvom mestu, ali gluma me čini srećnom. Planiram da pokušam da je upišem - naglašava mlada glumica.

Nenad Nenadović
foto: Ata Images

Ona s tugom priča o svom učitelju Nenadu Nenadoviću, koji je nedavno preminuo i nije video seriju.

- Neša se radovao kad sam dobila ulogu. Svima nam je bilo teško kad nas je napustio. On mi je bio kao drugi otac. Jedva je čekao da izađe "Crna svadba". Moramo sada da guramo dalje, ali sam mu veoma zahvalna što me je uveo u svet glume i preporučio za ovu ulogu - zaključuje Anastasija Đurović.

Anastasija Đurović, Snežana Nenadović
foto: Damir Dervišagić

Snežana Nenadović: Trudimo se da naša deca budu prvo dobri ljudi

U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu već godinama radi čuvena škola glume "Snežana i Nenad Nenadović". Prijem novih članova je svakog septembra, a audicija traje čak tri dana.

- Trudimo se da ta deca budu prvo dobri ljudi, a da li će se baviti glumom, nikad se ne zna. Anastasija je jedno talentovano dete. Drago mi je što je serija dobro ispala - kaže Snežana Nenadović.

Snežana Nenadović
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

11:04

ŠTA JE CRNA SVADBA: Razbijanje mitova o vlaškoj magiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track