MILOŠ TIMOTIJEVIĆ ZA KURIR: Nisam se pokajao što sam igrao HOMOSEKSUALCE! Evo šta ima da poruči hejterima!
Foto: Promo

INTERVJU

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ ZA KURIR: Nisam se pokajao što sam igrao HOMOSEKSUALCE! Evo šta ima da poruči hejterima!

Pop kultura -

Glumac Miloš Timotijević privukao je pažnju javnosti angažmanom u rediteljskom prvencu Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda", ali ga je publika zavolela nakon uloga u serijama "Vojna akademija" i "Južni vetar".

Davne 2017. stigla je ponuda da u "Besi" igra Petrita Kocija, inspektora Interpola, a drugu sezonu ove kriminalističke priče, snimljene u zajedničkoj produkciji "Adrenalina" i Telekoma Srbija, domaća publika već je imala prilike da vidi na kanalu Superstar, od večeras na TV Prva.

Miloš Timotijević
foto: Damir Dervišagić

Za Kurir Miloš, kog smo zatekli na modnoj pisti na reviji Boška Jakovljevića, uoči novih epizoda otkriva zašto je nastavak ove krimi-sage drugačiji od prve sezone.

Nakratko ste zamenili filmski set i pozorišne daske modnom pistom. Da li je bilo treme?

- Nije, uopšte. Prvi put sam stao na modnu pistu sa tri godine. Moj otac je bio čuveni modni fotograf, tako da je on zaslužan što sam se još kao mali dečak oprobao u ulozi manekena. Posle toga sam još nekoliko puta učestvovao u modnim revijama, mislim da mi je ovo treća revija koju radim za Boška Jakovljevića.

Ipak, put vas je odveo u drugom pravcu, ka glumi?

- Istina. Pista je jednako scena, dosta to liči na moj posao, samo je ovo definitivno mnogo lakše.

Da li vam je ovaj kratak izlet u manekenske vode predstavljao veći izazov nego snimanje za televiziju ili igranje predstave u pozorištu?

- Meni je moj posao izazov, zato ga i radim. Ovo radim iz zadovoljstva i da pomognem svom prijatelju.

Besa
foto: Sergej Radović

Igrate i u nastavku "Bese", a gledali ste prve dve epizode zajedno na novinarskoj projekciji. Da li su se slegli utisci? Šta publika može da očekuje u nastavku?

- Ne mogu i ne želim da govorim šta sve gledaoci mogu da očekuju u nastavku serije. Biće neočekivanih obrta u ovih deset epizoda. Scenaristički i produkciono je stvarno drugačija od prve sezone, ali i u kastingu i lokacijski. Sve je drugačije.

Koliko sličnosti u realnom životu imaš sa likom Petrita Kocija?

- Uvek se trudim da lik koji tumačim približim sebi ili sebe liku, u zavisnosti koliko je lik previše udaljen. Ako ti je lik blizak, onda ga moraš još više približiti sebi. Lik Petrita je nešto što je pola ja, pola nije. To je bilo dosta zanimljivo, nekako smo se on i ja, pogotovo u drugoj sezoni, našli na pola puta.

Volite li izazove?

- Apsolutno. Ne bih se bavio mojim poslom da ne volim izazove, a svaka uloga je za mene novi izazov.

Da li ste se pokajali što ste igrali homoseksualce? To je izazvalo vrlo oprečne komentare na društvenim mrežama.

- Nikako se nisam pokajao. Svaka uloga je izazov i samim tim nemam nikakav problem da glumim i takve likove. Ti negativni komentari su stvar tuđe percepcije, a ne moje.

Šta možemo da očekujemo od vas u narednom periodu?

- Svašta (smeh).

Milan Marić, Miloš Timotijević
foto: Printscreen/Twitter

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

06:06

Glumac Raša Bukvić o drugoj sezoni serije Besa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track