BORKA JE POTPUNO IZDOMINIRALA NA FINALU CRNE SVADBE: Malo ko zna da je ova Beograđanka njena ROĐENA SESTRA! Neverovatno LIČE!
Foto: Firefly Production

Krv nije voda

BORKA JE POTPUNO IZDOMINIRALA NA FINALU CRNE SVADBE: Malo ko zna da je ova Beograđanka njena ROĐENA SESTRA! Neverovatno LIČE!

Pop kultura -

Borka Tomović osvojila je srce publike kao negativka Vesna u seriji "Crna svadba".

Glumica nije jedini umetnik u svojoj porodici, jer ima uspešnu, jednako lepu i talentovanu i četiri godine stariju sestru Anu. Ona je čuvena rediteljka, supruga scenariste Vuka Ršumovićam snaha čuvenog dečjeg pisca Ljubivoja Ršumovića i majka dvoje dece.

"Studio glume kod Žike Prokića u "Kolarčevom univerzitetu" tokom srednje škole bila je najznačajnija prekretnica u mom životu. Taj dramski studio me je preobratio i definisao kao osobu. Odjednom sam znala šta želim. Želela sam pozorište, ne nužno glumu. Jednostavno nisam volela da budem na sceni, nije mi bilo prijatno. Međutim, i mnogi poznati glumci osećaju isto, ali svaki put iznova prevazilaze taj osećaj kad izađu na scenu. Ja sam želela nešto skrivenije, a jednako uzbudljivo i intenzivno. Malo-pomalo, otkrila sam da mi to omogućava bavljenje režijom - ispričala je za "Gloriju" rediteljka, sestra popularne mlade glumice Borke Tomović.

Ana je radila komade velikih pisaca i svojim predstavama hrabro otvorila neka od najbolnijih pitanja ljudske duše: "Zločin i kazna" Dostojevskog, Brehtovu "Majku Hrabrost i njenu decu", stvarala na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva... Osim velike strasti prema pozoršnoj umetnosti, Anu pokreće, pre svega, porodica:

"Pokreće me ljubav, moja deca, porodica. To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu".

Ana Tomović, Vuk Ršumović
foto: Stefan Jokić

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track