PEVAČICA DOŽIVELA NERVNI SLOM NA SCENI: Svojim hitovima je žarila i palila pre 20 GODINA, a onda je preko noći NESTALA! (FOTO)
Foto: Profimedia

SVI SU JE OBOŽAVALI

PEVAČICA DOŽIVELA NERVNI SLOM NA SCENI: Svojim hitovima je žarila i palila pre 20 GODINA, a onda je preko noći NESTALA! (FOTO)

Pop kultura -

Pevačica Neli Furtado doživela je ogroman uspeh početkom 2000-ih, kada je njen album "Loose" bio najslušaniji svuda u svetu.

Ipak, ona više nije uspela da ponovi takav uspeh, a onda je pevačica doživela nervni slom. Zbog borbe sa kilogramimima i mentalnim problemima postala je maltene druga osoba, piše "dnevnik.hr".

Neli Furtado
foto: Profimedia

Neli je imala samo četiri godine kada je počela da peva na portugalskom jeziku, a oduvek je ponosno isticala svoje poreklo.

Svetsku slavu stekla je hitovima iz ranih 2000-ih koji se i dalje nostalgično okreću na mnogim pojedinačnim plejlistama: "I'm Like A Bird", "Promiscuous" i legendarni "Maneater". Međutim, nakon što je preko pet godina držala zavidno mesto svetski popularne pevačice i nakon što je bila pri vrhu svih muzičkih lista, odjednom je nestala "preko noći".

Kanadska pevačica je napustila svoju muzičku karijeru, ali i svetsku slavu, jer je, kako kaže, doživela nervni slom 2006.godine.

Neli Furtado
foto: Profimedia

- Imala sam nervni slom na sceni. Bila sam na "Loose" turneji sa svojom ćerkom. Bila sam, ujedno, i majka i pevačica na putu - rekla je Neli 2017. godine za Daily Mail.

Tokom jednog nastupa na turneji, Neli je izašla na scenu i shvatila da je pod velikim stresom, a pritisak je bio neizdrživih razmera.

Osim toga, Neli je otvoreno istakla je da je previše "pucala visoko", te da nije shvatila sa kolikim stresom se bori. Priznala je da jednostavno nije mogla više da izdrži pritisak slave, ali i potencijalno blistave karijere.

- Bilo je previše za tako kratko vreme. Nakon dve godine intezivnih turneja i koncerata, provela bih sate u svom domu u Los Anđelesu, posmatrajući pod.

Neli Furtado
foto: Profimedia

Iste te godine, kada je dala intervju za Daily Mail, objavila je samostalni album "The Ride", ali nije dobro prošao. Uspela je da proda samo 1.814 primeraka širom Amerike.

Nakon što je bezuspešno pokušala da se vrati na muzičku scenu album "The Ride", kanadska pevačica je ubrzo shvatila da ne pliva više u muzičkim vodama, bolje rečeno, u novim trendovima, te da ne želi da menja svoj lični izraz radi potencijalne slave.

Odlučila je da pokrene sopstvenu izdavačku kuću, jer, kako kaže, želi da pomogne mladim umetnicima da imaju sva prava nad svojim pesmama.

Neli Furtado
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:10

PEVAČICU SVI MEŠAJU SA ANASTASIJOM RAŽNATOVIĆ! Javno progovorila o tom poređenju i ŠOKIRALA IZJAVOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track