glamur

FILM TOMA SLAVI NEVEROVATAN USPEH! Ekipa se ponovo okupila u Kinoteci, tu je i Bjela, a razlog je veoma POSEBAN! (FOTO)

Pop kultura -

Biografska drama "Toma" Dragana Bjelogrlića postala je od večeras i zvanično najgledaniji film novije domaće kinematografije, jer ga je za dva i po meseca prikazivanja pogledalo 1.054.000 ljudi.

Jugoslovenska Kinoteka, film Toma, proslava
foto: Damir Dervišagić

Kopija ovog ostarenja predata je na trajno čuvanje Jugoslovenskoj kinoteci. Autori su od direktora ove ustanove Jugoslava Pantelića primili priznanje za doprinos kinematografiji.

"Sve je bilo toliko brzo i intenzivno da većina od nas nije svesna šta se sve desilo, ali znam da smo u zlo vreme opake bolesti, na prostoru gde se decenijama neguje mržnja, ponudili čistu emociju i ljubav. Ljudi su to prigrlili i zato se desilo ovo čudo", rekao je Bjelogrlić prisutnima.

Jugoslovenska Kinoteka, film Toma, proslava
foto: Damir Dervišagić

Ponovo su se na velikoj žurki okupili Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milan Kolak. Od poznatih, pojavili su se Dragi i Žika Jelić, Denis Murić, Radomir Nikolić, Đorđe Stojković, Mia Bjelogrlić, Jugoslav Pantelić, Filip Čukanović Boban Jevtić, Denis Murić, Branka Nevistić i Ivan Zekić.

1 / 19 Foto: Damir Dervišagić

U muzičkom delu programa u pratnji Novosadskog big benda, a zapevali su s njima i glumci Emil Fetahović je ponovio ulogu Zdravka Čolića iz filma otpevavši njegovu "Sinoć nisi bila tu", kao i Tomin hit "Rogonja".

Filmski Kemal Monteno, glumac Đorđe Stojković, izveo "Osmijeh" Grupe 220, a Davor Jovanović pesmu Indeksa "Sanjam", članovi legendarne Ju grupe Dragi i Žika Jelić otpevali su svoje klasike "Crni leptir" i "Čudna šuma". Na kraju programa su zapevali Aco Pejović i Suzana Dinić hit "Ponoć".

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu, 2. oktobra sa 35.000 posetilaca.

Jugoslovenska Kinoteka, film Toma, proslava
foto: Damir Dervišagić

"Toma" je svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok je već sutradan otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić, Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge.

1 / 16 Foto: Damir Dervišagić

Projekat "Toma" realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Kurir.rs

Bonus video:

04:49

TOMA JE CEO ŽIVOT BIO ZALJUBLJEN U SILVANU! Bjelogrlić iskreno s novinarima: Evo ko mu je otkrio ovu tajnu i kako je našao glumce!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track