MILENKO ZABLAĆANSKI KAO DA JE PREDOSETIO TRAGEDIJU! Poslali helikopter da ga spasu, a njegov potez pre NESREĆE rasplakao sve!
Foto: Printscreen

tuga

MILENKO ZABLAĆANSKI KAO DA JE PREDOSETIO TRAGEDIJU! Poslali helikopter da ga spasu, a njegov potez pre NESREĆE rasplakao sve!

Pop kultura -

Glumac Milenko Zablaćanski koji je nastradao 2008. godine u saobraćajnoj nesreći, rođen je 8. decembra 1955. godine i danas bi napunio 66 godina.

Pored zapaženih pozorišnih uloga, pre svega u njegovom matičnom Pozorištu na Terazijama, Milenka najšira publika pamti po ulogama u serijama Siniše Pavića - "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Stižu dolari". Bio je oženjen balerinom i koreografom Snežanom Vesković sa kojom je imao dva sina, mlađeg Nikolu i starijeg Ivana Zablaćanskog, takođe glumca.

Milenko Zablaćanski
foto: Printscreen

Nažalost život i karijera velikog Milenka Zablaćanskog prekinuti su kobnog 5. januara 2008. godine kada je glumac teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini Zlatibora. Zablaćanski je tada zadobio teške povrede glave i mozga i od tada pa sve do smrti je bio u komi.

Saobraćajna nesreća dogodila se 16.30 časova, 5. januara u mestu Jevremovići na putu Užice-Zlatibor.

Posle nesreće zablaćanski je hitno prebačen u bolnicu u Užicu. Tamo su mu lekari odstranili hematom na mozgu, a tri dana kasnije on je helikopterom prebačen na VMA. Zablaćanski je odmah po dolasku na VMA priključen na aparate za veštačko disanje, a lekari su mu po prijemu u tu ustanovu ugradili senzor za direktno merenje pritiska u lobanji.

"Zablaćanski je primljen u bolnicu sa teškim povredama glave - nagnječenja mozga. Nalazi se na odeljenju intenzivne nege, u komi je i sve vreme priključen na aparate", rekla je dr Djuričić tada a preneo je "Blic".

Kako se nezvanično tada pisalo u medijima Zablaćanski je uoči nesreće boravio sa suprugom i mlađim sinom u svojoj kući u naselju Gajevi. Porodica Zablaćanski trebalo je da ostane na planini narednih nekoliko dana, ali su zbog smrti Snežanine tetke prekinuli odmor. Poznanik porodice Zablaćanski je tada za Blic rekao da je zbog vesti da ledena kiša otežava saobraćaj, Milenko je, da ne bi rizikovao, suprugu i sina u Beograd poslao autobusom, a on je put prestonice krenuo automobilom, kao da je predosetio tragediju.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Zablaćanski, na tri godine zatvora je osuđen bivši predsednik opštine Čajetina Petar Šišovića. On je osuđen zbog toga što je 5. janura 2008. godine, vozeći "mercedes", iz pravca Užica prema Čajetini, nepropisnom brzinom od 103 kilometra na čas, prešao na suprotnu stranu kolovoza i udario u "opel" koji je vozio Zablaćanski, bržinom od 30 kilometara na sat. Zablaćanski je sahranjen 26. januara 2008. godine u Aleji zaslužnih građana.

Milenko Zablaćanski
foto: Printscreen

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

00:08

AKO NAM DETE BUDE RUŽNO, OSTAVIĆE ME! Barbara šokirala Darka, pevač odmah javno zakukao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track