FATALNA ROUZ IZ TITANIKA 25 GODINA KASNIJE! Kejt Vinslet bi danas retko ko prepoznao (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovatno

FATALNA ROUZ IZ TITANIKA 25 GODINA KASNIJE! Kejt Vinslet bi danas retko ko prepoznao (FOTO, VIDEO)

Pop kultura -

Kejt Vinslet je postala popularna kao bogatašica Rouz iz sada već legendarnog filma Titanik. Ona i Leonardo Dikaprio su oživeli ljubavnu priču posle koje su dame izalzile iz bioskopa i plakale nad tužnom sudbinom glavnog junaka.

Film je premijerno prikazan decembra 1997. godine, a ovako posle skoro 25 godina Kejt Vinslet zaista izgleda.

Kejt Vinslet
foto: Printscreen/Youtube

Kejt Elizabet Vinslet rođena je 5. oktobra 1975. godine u Berkšireu kao ćerka Sali Ane Bridžis i Rodžera Džona Vinsleta. Majka joj je radila kao dadilja i konobarica dok se otac svim silama trudio da se probije kao glumac, prihvatajući razne poslove samo da bi prehranio porodicu.

Glumila je u filmovima "Nebeska stvorenja" pa i "Razum i osećajnost", ali nijedan nije od nje napravio megazvezdu sve do Titanika, gde je glumila sa Leonrdom Di Kaprijem.

Zanimljivo je to da reditelj Džejm Kameron uopšte nije video nju u ulozi Rouz već je želeo Gvinet Paltrou. Međutim, Kejt je bila uporna i upravo joj je ta upornost dala ulogu.

"Nisam ni pomislila da će "Titanik" postići takav uspeh" rekla je svojevrmeeno, misleći na podatak da je film prikazivanjem u celom svetu zaradio više od milijardu dolara, s njoj doneo i nominaciju za Oskara. Iako joj je Oskar odnela Helen Hunt, za Kejt je ta nominacija vredela mnogo više, jer time je pokazala talenat, koji su svi prepoznali.", rekla je jednom.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

"Stigla sam na set i videla tog zgodnog plavokosog muškarca s neverovatnim plavim očima. Prvo što sam rekla bilo je ‘s*anje’, svesna da je to - to i da niko ne može ništa tu napraviti, da smo suđeni jedno drugom" rekla je o svom prvom mužu, Džimu Trepletonu.

Venčali su se u novembru 1998. na intimnom venčanju u njenoj crkvi u Readingu, a dve godine kasnije dobili su ćerku kojoj su dali ime Mia.

Nakon porođaja, dugo se borila da vrati figuru, a iako je izgubila kilograme, i danas je osoba kojoj se dive žene širom sveta upravo zbog njene ljubavi prema hrani.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

"Na kraju sam shvatila da sam 90 posto svog dana provodila razmišljajući o kilogramima i spoznala koliko to zamara. Ne podržavam te stereotipe o mršavim ženama, stoga mi je jako važno da su u filmovima prikazane stvarne žene", rekla je.

Iako je s Džimom doživela ljubav na prvi pogled, razveli su se nakon tri godine braka, u avgustu 2001.

U maju 2003. udala se za reditelja Sama Mendesa, s kojim je u decembru iste godine dobila sina Džoa. Svoj porodični dom u severnom Londonu ubrzo su prodali i nastavili život na relaciji Njujork - Kotsvolds.

Paralelno s time, kao glumica bila je neverovatno uspešna i ubrzo postala prva osoba ispod 30 godina koja je imala četiri nominacije za Oskara nakon što je 2002. snimila ‘Iris’ 2005.‘Večni sjaj nepobedivog uma’.

Petu nominaciju dobila je 2007. za film "Mala deca".

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

Za nju je ključna bila 2008. godina, kada je snimila film ‘Žena kojoj sam čitao’, koja joj je napokon donela dugo priželjkivanog OsKara. Ali, godinu dana kasnije šokirala je javnost vešću da je njenom braku s Mendesom došao kraj.

Iako su delovali kao savršen par, kao razlog kraha ljubavi naveli su ‘nepomirljive razlike’.

Svog trećeg supruga Edvarda Abela Smita, poznatog i kao Ned Rocknroll, upoznala je tokom odmora na imanju Ričarda Bransona na ostrvu Neker 2011. godine.

Smit je bio Bransonov bratanac, a par se venčao u decembru 2012. u Njujorku. Naredne godine dobili su sina Beara.

Nakon što je donela odluku da se vrati u Englesku Kejt Vinslet je kupila imanje pored mora u Saseksu, gde od 2015. živi na sa suprugom i decom.

Kako kaže, život na selu joj veoma prija, a kako bi što manje izlazila iz kuće, i dalje odbija uloge čije bi snimanje moglo dugo trajati, pa najviše prihvata one čiji se datumi snimanja vrte oko školskih praznika.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:55

BAJKA U DOMU JELENE KARLEUŠE: Pevačica pokazala kako je okitila kuću pred praznike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track