FILM OAZA FAVORIT ZA NOMINACIJU ZA OSKARA Varajeti, Holivud riport i Rap hvale ostvarenje Ivana Ikića
Foto: Promo

Lepe vesti iz Amerike

FILM OAZA FAVORIT ZA NOMINACIJU ZA OSKARA Varajeti, Holivud riport i Rap hvale ostvarenje Ivana Ikića

Pop kultura -

Film Ivana Ikića "Oaza" ovogodišnji je kandidat Srbije u trci za Oskara, a nedavno su tri referentna, cenjena i prestižna filmska i esnafska glasila to Ikićevo ostvarenje uvrstila među 25 favorita za nominaciju i pobedu. U pitanju su izboru objavljeni u sledećim glasilima: Varajeti, Holivud riport i Rap. Nastanak i ovog zapaženog ostvarenja pomogao je i podržao Filmski centar Srbije.

"Oaza" je premijerno prikazan, a onda i i nagrađena na 77. venecijanskom filmskom festivalu. Priča ovog Ikićevog filma smeštena je u Dom za decu i mlade s posebnim potrebama, a vrti se oko ljubavnog trougla između dve devojke i jednog mladića. Pored scenarista i reditelja Ivana Ikića (poznatog po debitantskom filmu "Varvari" iz 2014. godine), na nastanku "Oaze" su radili: montažer filma Dragan von Petrović, direktor fotografije Miloš Jaćimović, scenograf Dragana Baćović, kostimograf Milica Kolarić, snimatelj zvuka Aleksandar Perović... U filmu glume debitanti Valentino Zenuni, Tijana Marković i Marijana Novakov. Uloge vaspitača poverene su Maruši Mejer i Goranu Bogdanu.

Goran Bogdan
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

03:49

ALEKSANDRA MLADENOVIĆ OTPEVALA PESMU ZA FILM O KOSOVSKOM BOJU: Poznati podržali pevačicu, među njima i njen BIVŠI DEČKO! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track