DEDA JOJ BIO U PARTIZANIMA, PRAVO IME JOJ JE MILICA: Slavna glumica sa 13 godina pokorila je Holivud, a evo ko je u pitanju!
Foto: Printscreen/Youtube

DA LI JE PREPOZNAJETE?

DEDA JOJ BIO U PARTIZANIMA, PRAVO IME JOJ JE MILICA: Slavna glumica sa 13 godina pokorila je Holivud, a evo ko je u pitanju!

Pop kultura -

Poznata glumica Mila Jovović imala je buran život, a mnogi je se sećaju iz kultnih filmova.

Rođena je u Kijevu 1975. godine kao Milica Bogdanovna Jovović u porodici srpskog lekara Bogdana Jovovića i ruske pozorišne glumice Galine Loginove.

Ona se pre 39 godina preselila u London, a potom u Ameriku. Uprkos novom životu i holivudskoj karijeri, Mila nije zaboravila odakle potiče. Iako je odavno poznato da holivudska glumica vuče korene iz Srbije, budući da joj je otac rođen tamo, neki detalji su do sada bili poznati samo njenoj porodici.

Mila Jovović
foto: Profimedia

Na svom Instagram profilu Mila Jovović jednom prilikom odala je počast svojim precima i otkrila kako se njen deda borio u redovima jugoslovenskih partizana. Naime, njena porodica s očeve strane je poreklom iz Crne Gore, a njen deda Bogdan Jovović je radio i kao vojni finansijski inspektor u vojnim oblastima Skoplja i Sarajeva.

Mila Jovović
foto: Printscreen/Youtube

"Kada stvari postanu teške, ja se setim svoje bake i svega onoga što je prošla kao dete, i onda ništa više ne izgleda tako teško. Danas želim da odam počast svim hrabrim ljudima koje su se borili da ovaj svet učine boljim mestom za život. Trebalo bi nam više takvih ljudi i danas", napisala je Mila jednom.

Inače, Milu je sa samo 11 godina zapazio je fotograf Ričard Avedon. Svoju prvu naslovnu stranu dobila je 1987. u italijanskom časopisu Lei, a godinu kasnije potpisala je prvi profesionalni ugovor.

Iako je najviše poznata kao glumica, Jovović se oprobala i u pevanju. Godine 1994. izdala je svoj prvi album, ali je vrlo brzo shvatila da je filmska industrija ona u kojoj želi da nastavi. Ono što je takođe malo poznato je da govori srpski, ruski, francuski i engleski jezik.

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track