NISAM UMELA USPEŠNO DA SE UBIJEM: Eva Ras iskreno o pokušaju da oduzme sebi život i šta je zapravo SPASILO!
Foto: Printscreen/Grandmagazin

priznala

NISAM UMELA USPEŠNO DA SE UBIJEM: Eva Ras iskreno o pokušaju da oduzme sebi život i šta je zapravo SPASILO!

Pop kultura -

Našu zemlju nedavno je potresla vest o iznenadnoj i tragičnoj smrti Jutjuberke Kike Đukić, koja je sa samo 21. godinom pronađena mrtva u stanu u kojem je živela. Danima se nagađalo šta je uzrok tragedije, a najviše se spekulisalo o tome da je mlada devojka izvršila samoubistvo zbog sajber nasilja koje je godinama vršeno nad njom.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir televizija

Glumačka legenda i čuvena književnica Eva Ras je i sama nekoliko puta priznala za domaće medije da je pokušala da se ubije, ali kako sama kaže, bezuspešno. Kako ona gleda na virtuelno nasilje, koje je zapravo vrlo realno, i da li danas društvene mreže imaju isključivo negativan uticaj na ljude, Eva je otkrila u intervjuu za portal "Srbija Danas".

- Zvaničnih podataka o smrti Kike Đukić nema zato što "tupavi intelektualci" svu krivicu bacaju na rijaliti i društvene mreže. Moj roman "Galaktička Jevrejka" govori upravo o društvenim mrežama, i o tome što niko ne obraća pažnju na to što one uzimaju svoj danak - priča Eva Ras za "Srbiju danas" i dodaje da se i sama, i dan danas susreće sa mržnjom i negativnim komentarima pojedinaca koji se kriju iza lažnih profila.

Eva Ras
foto: Printscreen/Grandmagazin

- Mene to ne pogađa, što svaki dan čitam da žele da umrem. Kažu "umri babo!" Ja imam i rak, pa ću umreti od raka, a ne od njih... A ovo jadno dete (Kika Đukić prim. aut.) je diglo ruku na sebe jer nije više mogla da podnese taj pritisak - smatra Eva.

Eva Ras je pričala i o sopstvenom pokušaju samoubistva, kao i šta je to što je spasilo da ne naudi sebi.

- Ma ja sam sto puta htela da se ubijem... Mene je moj razum spasio, ja stalno imam neke napade na sebe bez obzira što sam ožalošćena majka, bez obzira što sam krajnje povučena i kranje se bavim kulturom. Nije normalno da neko ko ima 81. godinu da toliko radi, a radim jer mogu i time poručujem svetu da niko ne leži u krevetu i čeka da umre, ali neka deca i neki slabiji ljudi će uspešno da se ubiju. Ja nisam umela uspešno da se ubijem - rekla je Eva.

Eva Ras
foto: Printscreen/Grandmagazin

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Bonus video:

00:15

Verila se glumica Anja Alač: Zaprošena u pozorištu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track