FILHARMONIJA POSTAVILA IZAZOV: Od kućnih predmeta napravite muzičke instrumente i nešto odsvirajte!
Foto: Beogradska Filharmonija

lepa akcija

FILHARMONIJA POSTAVILA IZAZOV: Od kućnih predmeta napravite muzičke instrumente i nešto odsvirajte!

Pop kultura -

Najkreativniji, najsmešniji, najblesaviji radovi biće nagrađeni brojnim iznenađenjima koje im sprema Beogradska filharmonija

Nakon dva novogodišnja koncerta kojima je obeležila kraj godine, Beogradska filharmonija je pripremila niz prazničnih aktivnosti za prve dane 2022. godine.

Najpre je publika pozvana na učešće u filharmonijskom novogodišnjem izazovu, a najmlađe očekuje božićni poklon i Jutjub premijera programa "Fantastična filharmonija“.

Beogradska filharmonija
foto: Beogradska Filharmonija

- Novogodišnji izazov je zabava koju je Beogradska filharmonija uvela prošle godine, tako što je za vreme praznične pauze, publiku pozvala da u kućnoj atmosferi „diriguje“ orkestrom. Na početku 2022. godine predlaže novu kreativnu aktivnost zajedno sa perkusionistom Aleksandrom Radulovićem. Ova filharmonijska zvezda i dokazani šoumen, od kućnih predmeta je napravio muzičke instrumente i zajedno sa svojom porodicom odsvirao kompoziciju „Šećerna vila“ iz baleta „Krcko Oraščić“ Čajkovskog. Urnebesni video u kome Sale objašnjava na koji način može da se svira na teglama, objavljen je na društvenim mrežama Filharmonije, u kome se publika poziva da od kućnih predmeta napravi muzičke instrumente i iskoristi ih za maštovito sviranje bilo kojih melodija - navode iz Filharmonije.

Oni pozivaju da se prijave svi koji žele da "veselo muziciraju na svemu što postoji u kući" i da video materijale pošalju Filharmoniji do 10. januara!

- Najkreativniji, najsmešniji, najblesaviji radovi biće nagrađeni brojnim iznenađenjima koje im sprema Beogradska filharmonija. A najmlađe očekuje božićni poklon, 8. januara u 17h na filharmonijskom jutjub kanalu. U ovom terminu na drugi dan Božića, biće održana onlajn premijera „Fantastične filharmonije“ koju je orkestar izveo prošle jeseni na koncertima za decu. Sa željom da što više mališana uživa u najlepšoj muzičkoj literaturi inspirisanoj bajkama, Filharmonija je priredila digitalnu verziju ovog programa uz pomoć reditelja Nikole Zavišića. Kroz muzičke bajke publiku vode osmogodišnja glumica Anđelija Stajkić i filharmoničarka Slavica Perić, a klinci će moći da čuju mnoge kompozicije koje već znaju kao što su „Krcko Oraščić”, “Čarobna frula”, “Bumbarov let” i mnoge druge - navode oni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track