NINA JANKOVIĆ I MIODRAG RADONJIĆ: Kum mi je pomogao kad mi je bilo najteže! Glumac otkrio kad se ženi i kako će proslaviti BOŽIĆ
Foto: Damir Dervišagić, Shatterstock

prijatelji i kolege

NINA JANKOVIĆ I MIODRAG RADONJIĆ: Kum mi je pomogao kad mi je bilo najteže! Glumac otkrio kad se ženi i kako će proslaviti BOŽIĆ

Pop kultura -

Šapčanka Nina Janković i Beograđanin Miodrag Radonjić druže se više od deset godina, a svoje prijateljstvo krunisali su i kumstvom.

Omiljeni Baća iz serijala "Južni vetar" bio je svojoj koleginici svedok na venčanju s Matijom Dičićem 2014. godine. Oboje se u međuvremenu dobili decu, a Radonjić na pitanje o svadbi s Milicom Mikić odgovara uz osmeh.

- Pravimo veliko veselje kad prođe korona - kaže poznati glumac.

Milica Mikić
foto: Nemanja Nikolić

Na naše pitanje što to nije obavio u tajnosti i manjem društvu, kuma Nina ga brani.

- Samo da pozove nas sa klase, to je već 25 ljudi. Teško je napraviti u ovim uslovima svadbu a da ne pozovete rodbinu i prijatelje - smatra Jankovićeva.

Prvi susret

Kumovi su se prisetili i kako su se upoznali - nakon prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti.

- Nas dvoje se u užem izboru nismo viđali. Bilo smo u različitim grupama. Druženje je tek počelo kad smo dobili zajedničku vežbu da opišemo jedno drugo - objašnjava glumica.

Nakon već mesec i po Miodrag je sa klasićima bio gost kod Nine na slavi, a jedini je imao privilegiju da spava u krevetu, dok su svi drugi ležali u vrećama za spavanje.

Nina Janković, Miodrag Radonjić
foto: Damir Dervišagić

- Bio sam odmah privilegovan - iskren je glumac, a Nina se tog dela najbolje i ne seća: - Možda se uvalio u krevet.

Glumac pamti da su se zbližili jer su letovali godinama na Adi Bojani, ali sada izbegavaju ovo mesto. Odluka o kumstvu je pala lako.

- Nemam najbolje drugarice. Naravno da se šalim. Okumila sam se i s nekoliko prijateljica iz detinjstva. Međutim, Mićko i Ivan Mihailović su bili tu za mene kad je bilo najteže tokom fakulteta. Upala sam u neki problem - seća se glumica.

Miodrag Radonjić
foto: Nemanja Miščević

Uvek podrška

I Radonjić hvali svoju kumu, jer je verovala u njega i pre nego što je postao popularan kao Baća u filmu "Južni vetar".

- I Nina je meni pomogla. Preporučila me je za uloge kad me niko nije razmatrao kao opciju. Dobio sam na njenu preporuku angažmane u predstavi "Leptiri su slobodni", ali i u filmu "Bićemo prvaci sveta". Ne mogu da se i setim svega šta je uradila za mene, kao i za drugare iz cele klase - iskren je Radonjić.

Nina Janković, Mateja Dičić
foto: Printscreen/Instagram

Sve nas se nasmejao njegov odgovor na pitanje šta se desilo s njima otkad su dobili porodicu.

- Ne viđamo se više - našalio se Mićko, a Nina nadovezala:

- Viđam se više s njegovom ženom nego s njim. Postala mi je dobra drugarica i mnogo je volim. Mislim da je pravi izbor za mog kuma. Svaka njegova devojka je morala da prođe test kod mene, a Mika ga je odmah položila.

Kumove u 2022. ponovo očekuje saradnja na novom filmu.

- Radnja se dešava u Šapcu. Film je nešto između art hausa i komercijale. Pričaćemo više o tom projektu kad za to dođe vreme - zaključuje Radonjić.

O Božiću Nina: Pravim česnicu i poštujem običaje

Miodrag: Sve kupim na pijaci

Nina naglašava da posebno voli Božić kao praznik:

- Ispoštujem sve običaje. Pravim i česnicu, a Mateja ide da seče badnjak.

I Radonjić se slaže i dodaje:

- Božić okuplja celu porodicu. Svi bismo ranije išli na tradicionalni božićni doručak kod mog pokojnog dede. Nisam imao priliku da sečem badnjak. Kupim sve na pijaci. Samo gledam da sve ima venac i crveni konac.

Nina Janković, Miodrag Radonjić
foto: Damir Dervišagić, Shatterstock

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track