DENIS MURIĆ ŠEST MESECI TRENIRAO I SPREMAO SE ZA ULOGU! Debi na filmu frontmena BEOGRADSKOG SINDIKATA, evo šta poručuje
Foto: Promo

premijera zlatnog dečka

DENIS MURIĆ ŠEST MESECI TRENIRAO I SPREMAO SE ZA ULOGU! Debi na filmu frontmena BEOGRADSKOG SINDIKATA, evo šta poručuje

Pop kultura -

U bioskope ove nedelje stiže film "Zlatni dečko". Debitantsko ostvarenje Ognjena Jankovića, rađeno po scenariju Vuka i Alekse Ršumovića, kao i samog reditelja, sa Denisom Murićem u glavnoj ulozi, priča je o mladom, vanserijski talentovanom fudbaleru, koji je meta različitih interesa. Sjajnu glumački ekipu čine i Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Ljubomir Bulajić, Tihomir Stanić, Strahinja Blažić i drugi.

Zlatni dečko, Denis Murić, Ognjen Janković
foto: ATA images

Reditelj i frotmen Beogradskog sindikata je juče na konferenciji za medije otkrio da je fudbal bio njegova strast dok je bio dečak.

- Na prvu utakmicu sam otišao s dedom. Od 1984. do danas prva asocijacija na fudbal je novac. Talentovani igrači se čupaju iz porodice i postaju zlatne koke menadžera. U ovom sportu se obrću najveće pare. Kad sam zamislio fudbalera, odmah sam se setio Denisa Murića, koga sam gledao kod Vuka Ršumovića u filmu "Ničije dete". U prvom razgovoru mi je otkrio da je sedam godina trenirao fudbal. Mnogo je pomogao filmu svojim idejama - objasnio je Janković i dodao:

- Denis je imao naporne treninge za ulogu. Šest meseci se spremao. Fudbal je kao bicikl, kad je jednom naučite, ne možete da zaboravite.

Zlatni dečko, Denis Murić, Ognjen Janković
foto: ATA images

Glavni glumac je bio škrt na rečima.

- Kad imate zlatnu ekipu, ništa nije teško - poručio je Murić.

Petar Strugar igra Sonija, a direktan partner mu je Ljubomir Bulajić. Oni igraju braću kriminalce, građevince i fudbalske menadžere.

- Radio sam kao fizički radnik. Igrali smo Ljuba i ja najbolje prijatelje, pa je samo nastavak lepe saradnje. Prvi put radim u građevinskoj mafiji (smeh). Braća Uskoković dolaze iz tog miljea. I Igor Benčina je deo te priče. I oni žele da izađu iz te priče preko fudbalera kome su menadžeri - objasnio je Strugar.

Uloga Igora Benčine svima je prirasla srcu.

- On je sam sebi dao zadatak da tog fudbalera dovede u red i napravi čoveka od njega. Razgovarao sam s rediteljem godinu dana pre snimanja, ali sebe nisam video u toj ulozi. Međutim, Ognjen je uspeo da me ubedi svojim autoritetom da zajedno s producentom Uglješom Jokićem izguramo celu priču - kaže Benčina.

Zlatni dečko
foto: Promo

Andrija posle "Tome" ponovo igra menadžera.

- Snimao sam oba filma u isto vreme. On je menadžer iz kladionice. Ima nos da nađe talente. "Zlatni dečko" je jedan kvalitetan film i ostavljam publici da neke stvari zaključe sami. Ognjenu Jankoviću ovo kao da je deseti film, a ne prvi - istakao je Kuzmanović.

U muškoj priči dva ženska lika igraju Jovana Gavrilović i Alisa Radaković. Jovana je najbolja prijateljica, Alisa žena, tj. devojka, fudbalera.

- Zadovoljna sam pozicijom u filmu. Nemam pojma o fudbalu. Odigrala sam neku najčistiju ljubav i potragu za pravim vrednostima - objasnila je Gavrilovićeva.

Film "Zlatni dečko" će u utorak veče premijerno biti prikazan u Beogradu, narednog dana u Novom Sadu, a od 13. januara je u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje.

Zlatni dečko, Denis Murić, Ognjen Janković
foto: ATA images

Kurir.rs

Bonus video:

02:41

NOVA SRPSKA SERIJA U INOSTRANSTVU! Zlatni dečko ima šansu da bude predstavljen CELOM SVETU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track