NAJTEŽE JE BILO VODITI LJUBAV ISPRED 30 LJUDI: Glumac Denis Murić o ulozi fudbalera u filmu ZLATNI DEČKO i vrelim scenama
Foto: ATA images

Stidljiv momak

NAJTEŽE JE BILO VODITI LJUBAV ISPRED 30 LJUDI: Glumac Denis Murić o ulozi fudbalera u filmu ZLATNI DEČKO i vrelim scenama

Pop kultura -

Denis Murić počeo je da glumi sa 13 godina i osvojio je srca publike s ostvarenjima "Enklava" i "Ničije dete".

Danas mladom glumcu izlazi novi film "Zlatni dečko", koji je rediteljski prvenac Ognjena Jankovića, frotmena Beogradskog sindikata. Priča nastala iz pera Vuka i Alekse Ršumovića, kao i samog reditelja, mnogo je više od filma o sportu. Ovo je nežna priča o Denisu Markoviću, koji prolazi put od lokalnog kluba do igrača koji dnevno zarađuje milione.

- Velika je odgovornost igrati glavnu ulogu. Osećam tremu pred premijeru - otkrio nam je Murić nakon konferencije za mediji i novinarske projekcije. Ko je zlatni dečko? Ko stoji iza njega? Ko zarađuje od njega? Kako izgleda transfer igrača? Ko njega voli, a kome je koristan? Koga on voli, a ko samo želi da bude žena fudbalera? - sve to čini priču o mladom talentovanom fudbaleru, problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, prevashodno zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa. Na ta pitanja dobićemo odgovore u filmu.

Denis Murić
foto: ATA images

- Spremao sam se godinu dana za ulogu. Radili smo na tekstu, a trenirao sam s fudbalerima šest meseci. Nije bilo lako, ali mi je prijao zdrav život - objasnio je glumac.

Surov svet profesionalnog sportiste dočarali su, pored njega, i Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Petar Strugar, Alisa Radaković, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić, Vladimir Kovačević, Strahinja Blažić i drugi.

- Scenario je pun mesa. Nije bilo potrebe da ga menjam. Samo smo pratili putokaz. Kroz celu ulogu sam se povezao s tim Denisom. Od fudbala, koji sam trenirao, pa do nekih situaciju u životu. Imao sam osećaj, kad sam prvi put čitao tekst, da je ovo moja uloga. Njegov karakter mi je sličan. Uvek sam imao nešto da kažem. Bio sam drugačiji i kao crna ovca - istakao je Murić.

Anica Dobra
foto: Firefly Promo

Denis je odrastao na Kosovu, prvo u Zvečanu, a posle u Kosovskoj Mitrovici. Glumu je upisao na nagovor Anice Dobre, čija ćerka Mina Softić ga je spremala za prijemni. Danas kaže da ne zna kako se vodi jedna glumačka karijera.

- Nisam ja stručnjak za marketing. Treba biti prav i čvrst. Moj lik u filmu pokušava da gradi karijeru na dobar način za sebe - kazao je Murić. U muškoj priči dva ženska lika igraju Jovana Gavrilović i Alisa Radaković.

Jovana je najbolja prijateljica, a Alisa žena, tj. devojka fudbalera. Na kraju smo Denisa pitali kako je bilo snimati ljubavne scene.

Alisa Radaković
foto: Printskrin

- Bilo se super. Imali smo probe i stekli poverenje. Postojala je stega. Nije lako voditi ljubav ispred 30 ljudi. Radili smo te vežbe na fakultetu sa Alisom - rekao je Murić i dodao da s nelagodom prati sebe na velikom platnu.

- Ne volim da gledam sebe. Jedva sam pogledao svaki svoj film. Neobičan je osećaj. Ne pratim film nego samo sebi tražim manu.

Alisa Radaković
foto: ATA images

Kurir.rs

Bonus video:

02:41

NOVA SRPSKA SERIJA U INOSTRANSTVU! Zlatni dečko ima šansu da bude predstavljen CELOM SVETU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track