ZLATNA BOJA DAĆE GLAMUR VAŠEM DOMU! Ali morate da vodite računa o jednoj važnoj stvari
Foto: Shutterstock

enterijer

ZLATNA BOJA DAĆE GLAMUR VAŠEM DOMU! Ali morate da vodite računa o jednoj važnoj stvari

Žena -

Ako pažljivo ukrasite prostorije daškom zlata, uživaćete kao da ste na prestolu. Pustite mašti na volju, ali pazite da vas oči ne zabole.

Prošlo je vreme kad je zlatna boja u našim običnim domovima smatrana nepoželjnom, skoro kičem. Međutim, i zlatni i srebrni kolorit enterijera ušli su na velika vrata kao glamurozni oreol uređenju prostorija. Svi moderni dizajneri utkali su zlato u nameštaj, tekstil i sitnice za ukrašavanje. Jer, zlato je - zlato. Prija oku i obasjava nas zvezdanom prašinom u prazničnim i neprazničnim danima. Ne voli svako zlatnu boju, ali je sigurno da neće odoleti lepim detaljima.

* Ram ogledala u zlatu, okviri ramova za fotografije, figure životinja, sunca, voća od zlata i slični detalji na komodama i zidovima deluju predivno.

Zlatna Boja
foto: Shutterstock

* Poseban doživljaj su tapete protkane zlatnim nitima, od kojih soba blista tihim zvezdanim sjajem.

* Zlatna boja najlepša je kad je u kontrastu sa tamnom. Dovoljno je jedno ogledalo ili umetnička slika na crnoj pozadini pa da se osećamo maestralno.

Zlatna Boja
foto: Shutterstock

* Ukoliko zlato kombinujemo s bordo, teget ili "jaguar" engleski zelenom, dobijamo utisak kao da smo u dvorcu ili srednjovekovnoj kući.

* Dovoljna je jedna stolica optočena zlatnom bojom da cela prostorija sine.

* Ne postoji prostorija u kući gde zlatna boja nije dobrodošla. U kuhinji i kupatilu to su zlatne slavine i razni držači za peškire, kvake na vratima ili kuhinjskim elementima, ili prostirke sa zlatnim resama na podu hodnika.

Zlatna Boja
foto: Shutterstock

* Najvažnije je da ne preterate sa ovom bojom, jer oči mogu da vas zabole. Vodite se osecajem za lepo da ne biste promašili i napravili lažni kraljevski dom umesto šika i daška glamura. Zato se posvetite detaljima, kontrastu, pažljivo odabranim predmetima i greške nece biti.

* Zlatnu boju ne treba prenaglasiti jer tu nema ni stila ni ukusa. Jedan zlatni svećnjak je dovoljan na trpezarijskom stolu. Ako ih u sobi imate pet... rasporedite ih u druge prostorije. Pustite da pogled uživa, a zlatna boja će učiniti da se osećate veličanstveno.

Zlatna Boja
foto: Shutterstock

Kurir.rs/Lena/ Lj. Jorgovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track