TANKA JE LINIJA IZMEĐU DOBRE I VRHUNSKE ULOGE! Paulina Manov: Toma u Ljiljani budi strast za životom i žal za propuštenim
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Iskrena

TANKA JE LINIJA IZMEĐU DOBRE I VRHUNSKE ULOGE! Paulina Manov: Toma u Ljiljani budi strast za životom i žal za propuštenim

Pop kultura -

Za ulogu u filmu "Toma", koji je prikazivanjem 1. januara na RTS oborio sve rekorde gledanosti, glumica Paulina Manov morala je da ofarba svoju riđu kosu u crno i smrša sedam kilograma za mesec dana. To tada, uoči snimanja, nije bilo nimalo lako, ali dobar motiv rezultirao je uspehom u kojem ova dramska umetnica trenutno uživa. Uloga Ljiljane, supruge doktora koji je lečio čuvenog pevača, legla joj je toliko da je publika u njoj dodatno mogla da uvidi Paulinino izuzetno glumačko umeće.

Kako ste reagovali kad ste dobili poziv i jeste li odmah znali kako ćete da izgradite lik?

- To s pozivom za snimanje "Tome" bila je situacija, što bi rekao pesnik Zoran Kostić: "Jedan poziv menja sve." Da li ćete neku ulogu odigrati vrhunski ili samo dobro, zavisi od vaše pripreme, ali i od inspiracije u trenutku kad se snima. To je nešto što ne možete da kontrolišete i za šta vam je potrebna sreća, onaj mali deo koji dobru ulogu razlikuje o vrhunske.

Iako je u realnom životu Toma pesmu "Ljiljana" posvetio glumici Ljiljani Blagojević, u filmu inspiracija mu je bio vaš lik. Da li je ta činjenica probudila posebne emocije u vama, što ste utkali i u svoj lik?

- Odnos Ljiljane i Tome je kompleksan. On u njoj budi strast za životom i žal za propuštenim. Toma Ljiljani u filmu piše pesmu iz ljubavi i poštovanja prema njoj, ali i njenom suprugu. Koliko joj je to značilo najbolje govore kadrovi te scene.

Paulina Manov
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Jeste li inače neko koga pesma može da pogodi kao tu ženu koju ste oživeli pred kamerom?

- Da. Muzika me veoma pokreće i emotivno i fizički. Ne na način kao Ljiljanu, ali emocije su iste.

Kako se vama čini kompletan film i neverovatan uspeh koji je postigao kod publike?

- Uspeh filma je proporcionalan njegovom kvalitetu.

Paralelno, gledaoci su praznike, osim uz "Tomu", proveli i uz seriju "Kamiondžije d. o. o.". Kako vam se kao jednom od aktera čini druga sezona?

- Mislim da je druga sezona znatno bolja od prve, što pokazuju i rezultati gledanosti. Sada smo bili komforniji s likovima jer ih već dobro poznajemo, što je doprinelo novoj lakoći igranja. Čini mi se da je i cela ekipa lakše radila na drugoj sezoni, jer smo se mi svi bolje poznavali. Bili smo već nekako uhodani.

Paulina Manov
foto: Kurir televizija

Kurir.rs Jasmina Antonijević Milošević

Bonus video:

01:51

SRPSKA GLUMICA ZBOG ULOGE PROMENILA LIČNI OPIS! Prefarbala vatreno RIĐU kosu i SMRŠALA čak 30 KILA! Jedva je PREPOZNAJU! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track