NAJVEĆA I NAJČEŠĆA GREŠKA U VEZI: Koliko god bilo teško, suzdržite se i pokušajte da ne budete takvi! Svaka žena nesvesno greši
Foto: Profimedia

potrudite se

NAJVEĆA I NAJČEŠĆA GREŠKA U VEZI: Koliko god bilo teško, suzdržite se i pokušajte da ne budete takvi! Svaka žena nesvesno greši

Žena -

Sigurno ste svog muškarca nekada pitali da li je kupio sve što treba, uradio ono što ste se ga pitali, poneo ključeve ili platio račune.

žena, prosuto vino, trikovi za skidanje fleka
foto: Shutterstock

Upravo je to najčešća greška koju žene prave i jedna od najlošijih navika koje imaju u odnosu sa muškarcima. Ponašaju se prema njima kao prema deci, jer podrazumevaju da sami ne mogu da brinu o sebi, pa je potreban neko, odnosno one, da upravljaju njihovim životima.

Kada se vi ponašate prema muškarcu kao prema dečaku, on će se i ponašati kao dečak. Kada očekujete da bude nesposoban, on će se i ponašati kao da je neposoban.

Načini na koji se žene ponašaju kao majke i tretiraju muškarce kao decu:

Pružaju im nepotrebnu pomoć kada nešto sami treba da obave Igraju sa njima verbalnu igru pogađanja u nameri da iz njih izvuku informaciju Očekuju da će muškarci biti zaboravni i podsećaju ih na nešto čega bi sami trebalo da se sete Prekorevaju ih kao decu Preuzimaju na sebe poslove za koje pretpostavljaju da oni ne mogu ispravno da obave Ispravljaju ih i usmeravaju

Žene su jednostavno naučene da ispoljavaju majčinska osećanja i da za to budu nagrađena. One se najčešće tako ponašaju prema muškarcima kako bi im postale nezamenljive.

Sa druge strane, muškarci su navikli na majčinski tretman i vole da osete da se neko brine o njima. Ali to nije uvek slučaj. Najčešće se to dešava kod muškaraca koji u detinjstvu nisu od svoje majke dobili svu ljubav i pažnju koja im je bila potrebna i vama će sa zadovoljstvom dopustiti da "dovršite posao".

Ovakvo ponašanje može itekako da uništi vašu vezu

U početku može delovati kao da vam takvo ponašanje donosi određene dobrobiti, ali u stvarnosti će imati poguban uticaj na vašu vezu. Muškarac vas na kraju može prezreti, jer svi dečaci u jednom trenutku moraju da se odvoje od svoje majke.

Kada se majčinski ophodite prema njima oni imaju osećaj da su nesposobni. Što se nesposobnije osećaju, to je njihovo samopouzdanje manje, na kraju počinju da se ponašaju kao da su stvarno nesposobni i tako se stvara začarani krug.

A kada muškarac ima lošu sliku o sebi, pružaće vam sve manje ljubavi. Osećaj lične vrednosti kod muškaraca bazira se na njegovom osećaju vrednosti. Kada mu ne ide baš najbolje u nekom segmentu života, postaje mu teško da pruža ljubav sebi, a samim tim i vama.

Sa druge strane, što se nesposobnijim bude činio, on će vas sve manje privlačiti i uzbuđivati. Žene ipak uzbuđuje sposobnost.

par, ljubav, praznici
foto: Profimedia

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Bonus video:

16:01

PROFESOR PETAR KOČOVIĆ: Tek se očekuje porast broja zaraženih od omikrona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track