ODLAZAK LEGENDE VOGA: Umro Andre Leon Tali, bivši bliski prijatelj Ane Vintur! Svet će biti manje radostan bez tebe!
Foto: Profimedia

tužno

ODLAZAK LEGENDE VOGA: Umro Andre Leon Tali, bivši bliski prijatelj Ane Vintur! Svet će biti manje radostan bez tebe!

Pop kultura -

Andre Leon Tali, modna legenda, kritičar i nekadašnji kreativni direktor i glavni urednik časopisa Vog, preminuo je u utorak u 73. godini.

Andre Leon Tali, modna ikona
foto: Profimedia

Tali, koji je 1988. godine postao prvi afroamerički kreativni direktor časopisa, preminuo je u bolnici "Vajt Plejns" od nepoznate bolesti, navodi TMZ.

Tokom proteklih pet decenija kao međunarodna ikona bio je blizak saradnik Iva Sen-Lorana, Karla Lagerfelda, Palome Pikaso, Manola Blanika i mnogih drugih. Imao je posebnu sklonost ka otkrivanju, usmeravanju i slavljenju mladih dizajnera. Od njega se potresnim rečima na Instagramu oprostila modna dizajnerka Dajan fon Firstenberg.

- Zbogom, dragi Andre. Niko nije video svet na glamurozniji način od tebe. Niko nije bio veličanstveniji i nije imao više duha od tebe. Svet će biti manje radostan. Volim te i smejem se s tobom već 45 godina. Nedostaju mi tvoji glasni krici. Volim te jako! - napisala je utučena Dajan.

Andre Leon Tali, modna ikona
foto: Profimedia

Dugogodišnjeg modnog pisca na mesto kreativnog direktora imenovala je čuvena modna ikona Voga Ana Vintur. Tali, takođe bivši sudija rijaliti programa "Američki budući top-model", bio je poznat po svojoj odeći, koja je privlačila pažnju, i bogatoj karijeri na raskrsnici medijskog i modnog sveta.

U maju 2020. objavio je memoare o svom životu i karijeri pod naslovom "Mantili od šifona", koji prikazuju njegov neverovatan put i uspon od Durhama u Severnoj Karolini do prvih redova mode. Među mnogim detaljima Tali je u knjizi progovorio o kraju svog rada u Vogu i o tome kako je njegovo 30-godišnje prijateljstvo s Anom Vintur na kraju prekinuto.

- Mislim da se moja veza s njom nalazi u santi leda. Nadam se da to neće potrajati zauvek - rekao je Tali u intervjuu za američke medije.

Andre Leon Tali, modna ikona
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:11

KIM KARDAŠIJAN MORA DA PRESTANE: Pratioci zgroženi novim snimkom, da li je moguće da se u OVO UVUKLA?! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja