ŽIVELI SU U RASKOŠI I BOGATSTVU, ALI NIJE IM BILO DOVOLJNO: Ove poznate ličnosti su izgubile decu na najtragičnije moguće NAČINE!
Foto: Profimedia, Shutterstock

jezivo

ŽIVELI SU U RASKOŠI I BOGATSTVU, ALI NIJE IM BILO DOVOLJNO: Ove poznate ličnosti su izgubile decu na najtragičnije moguće NAČINE!

Pop kultura -

Život pod budnim okom javnosti nosi sa sobom mnogo pritiska i odricanja, a utiče i na porodice poznatih ličnosti.

Svedoci smo mnogih loših stvari koje prate poznate, od javnih razvoda, prevara, drogiranja, saobraćajnih nesreća, odlazaka u zatvor do onog najgoreg - ubistava i samoubistava. Često ispaštaju njiihova deca jer nisu pripremljena na takvu vrstu života koji se umnogome razlikuje od života običnih smrtnika.

Holivud
foto: Profimedia

Poslednja u nizu samoubistava dece poznatih su uzdrmala svet, a samo ovog meseca su to učinili naslednici pevačice Šinejd O'Konor, glumice Redžine King i glumca Majkla Medsena. Nažalost, to nisu usamljeni primeri, a tokom godina bili smo svedoci mnogih samoubistava dece poznatih ličnosti.

Šinejd O'Konor
foto: Profimedia

Najpre, Hadson Li Medsen preminuo je u 27. godini i sumnja se na samoubistvo. Medsenov sin pronađen je mrtav sa prostrelnom ranom na Havajima, a lokalne vlasti nisu otkrile kada se navodno samoubistvo dogodilo, a njegov otac je slavni glumac Majkl Medsen.

Sin jedinac glumice Redžine King se ubio nekoliko dana posle 26. rođendana. Ian Aleksandar Mlađi je svoju majku činio srećnom i ponosnom, što je glumica stalno isticala, a podržavala ga je u svim segmentima njegovog života. Često su pojavljivali zajedno na crvenom tepihu, a imali su i iste tetovaže na kojima je pisalo "bezuslovna ljubav" na aramejskom. Ianov otac je Aleksandar Senior, Redžinin bivši muž, a Ian je bio Di Džej.

Regina King
foto: Profimedia

Ćerka Marlona Branda, Čajen Brando se obesila 1995. godine kada je imala samo 25 godina. Kada je zatrudnela, manekenka se preselila zajednom sa ocem svog deteta, Dagom Droletom u Brandovu kuću u Los Anđelesu.

Međutim, stvari nisu tekle glatko u kući Brandovih jer je 1990. godine Čajenin polubrat Kristijan buio Droleta. Posle toga, Čajeninog mentalno zdravlje se pogoršavalo da bi na kraju obolela od šizofrenije i zgubila starateljstvo nad sinom, Tukijem. Obesila se u kući svoje majke, Tahinćanke Tarite Teripaje.

Sin Kristijan koji je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva sestrinog ljubavnika je umro 2008. godine pod misterioznim okolnostima.

Marija Šnajder, Marlon Brando
foto: Profimedia

Slavni glumac Gregori Pek nije radio dobre 2 godine posle smrti sina Džonatana Peka. Njegov sin koji se bavio novinartsvom, a preminuo je 1975. godine zbog smrtonosne rane od metka koju je zadao sam sebi, a kako navode novine iz tog perioda to je posledica propale veze i lošeg zdravlja. Inače, Pek je najpoznatiji po ulozi Atikusa Finča u filmu "Ubiti pticu rugalicu".

Gregori Pek
foto: Profimedia

Sin akcionog superheroja Silvestera Stalonea, Sejdž Stalone je preminuo sa 36 godina. Njegovi prijatelji su tvrdili da ima problem sa lekovima na recept - odnosno da je zavistan od njih, kao i veoma komplikovan odnos sa slavnim ocem. Nikada nije do kraja potvrđeno da li je digao ruku na sebe, ali u medicinskom izveštaju stoji da je uzrok smrti arteroskleroza zbog koje je pretrpeo srčani udar.

Silvester Stalone
foto: Profimedia

Skot Njumen je pronađen mrtav 1978. godine, a kakose navodi, nađen je u hotelskoj sobi posle overdoza tabletama i alkoholom. Sin slavnog glumca Pola Njumena je imao samo 28 godina, a bilo je poznato i da je već imao problema sa alkoholizmom i da je hapšen zbog incidenata vezanih za piće.

Ovaj glumac-početnik, koji je želeo da krene očevim stopama, je iste godine kada je preminuo, doživeo i saobraćajnu nesreću i tada se navukao na tablete protiv bolova. U noći kada je preminuo, Skot je pomešao smrtonosnu dozu lekova, Valijuma i alkohola.

Pevačica, glumica i tv lice Meri Ozmond je izgubila sina Majkla Blosila kada je imao 18 godina. On je skočio sa 8. sprata stana u Los Anđelesu, a kako se navodi dugo je patio od depresije, a sa 16 godina je bio na odvikavanju, ali nikada nije navedeno zbog čega. U vreme smrti, Majkl je navodno bio čist i trezan.

Legendu kantri muzike, Vilija Nelsona je takođe zadesila strašna sudbina. Njegov sin Bili koji je imao 33 godine se obesio u porodičnoj brvnari u Tenesiju zbog finansijskih problema kroz koje je prolazio duže vreme.

Vili Nelson
foto: Profimedia

Ćerka režisera Zeka Snajdera, Otom preminula je 2017. u 20. godini. Ona je digla ruku na sebe, a bila je treće od osmoro dece iz Kine koje je Zek usvojio sa prvom ženom, Deniz Veber. U vreme njene smrti, Snajder je radio na filmu "Liga pravde", ali je napustio post-produkciju i Džos Vidon je završio film i svi znamo kako se to završilo.

Zek Snajder
foto: Profimedia

Sin slavne književnice Silvije Plat, Nikolas Hjuz se obesio 2009. i to 46 godina nakon samoubistva njegove majke. Silvija je patila od depresije ceo odrasli život i 1963. godine se ubila. Sličnoj njoj i Nikolas se borio sa depresijom celog života, ali je rešio da sve to okonča. Imao je 47 godina i bio uspešan biolog i akademik.

Silvija Plat
foto: Profimedia

Osnivač Sajentologije, L. Ron Habard je ostao bez sina Kventina 1976. godine. Sin kog je dobio sa trećom ženom Meri Su nađen je u predgrađu Las Vegasa. Ležao je onesvešćen u svojim kolima sa crevom koje je išlo iz auspuha u automobil. Kada je njegov polubrat Ron Junior napustio Crkvu 1959. godine, Kventina su pripremali da nasledi svog oca kao vođu organizacije.

Međutim, bivši Sajentolozi otkrivaju da je Kventin bio gej, što se kosilo sa crkvenim pravilima i što ga je razjedalo. Umro je dve nedelje posle trovanja sa samo 22 godine ne dolazivši svesti.

L. Ron Habard
foto: Profimedia

Najstariji sin naslednice Glorije Vanderbilt, Karter Vanderbilt Kuper se ubio 22. jula 1988. kada je imao samo 23 godine. Skočio je sa terase 14. sprata i to iz majčinog apartmana na Menhetnu. U svojim meomarima, Glorija je napisala da je samoubistvo prouzrokovala psihotična epizoda prouzrokovana Karterovom alergijskom reakcijom na lek za astmu, salbutamol. Njen mlađi sin je poznati novinar Anderson Kuper.

Sin Šinejd O'Konor je počinuo samoubistvo početkom godine. Šejn je imao samo 17 godina kada je tragično oduzeo sebi život, a najpre je nestao iz bolnice koja se bavi mentalnim zdravljem i pomno motri na ljude koji su već pokušali da se ubiju, pa ih je kontroverzna pevačica prozivala na Tviteru. On je pronađen nekoliko dana posle nestanka, a Šinejd je od šoka završila u bolnici.

Šinejd O'Konor
foto: Profimedia

On je bolovao od depresije, a Šinejd je podelila i informaciju da je Šejn planirao svoju sahranu mesec dana pre nego što se ubio što je pronađeno u njegovim suicidalnim beleškama. Ona je napala institucije koje se bave mentalnim zdravljem u Irskoj i koje su čuvale njenog sina, da bi se zatim izvinila i povukla sve komentare. Izjavila je da je njen sin oduzeo sebi život posle narušenog mentalnog zdravlja i duge borbe. On je imao želju da bude sahranjen po Hindu običajima i iz tog razloga je pevačica nosila roze na njegovoj sahrani.

Da podsetimo, njen sunovrat je krenuo kada je devedesetih u toku emisije uživo (Saturday night live) pocepala sliku pape Jovana Pavla II i rekla da se treba boriti protiv zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi (dok je izvodila pesmub Boba Marlija, umesto reči rasizam je upotrebila "child abuse". sve se desilo oktobra 1992. godine, a iako joj je taj potez uništio karijeru, Šinejd ne žali što je to uradila.

Šinejd O'Konor
foto: Profimedia

(Kurir.rs/Aleksandra Miletić)

Bonus video:

03:21

GOVOR POBEDNICE: Milena Marković o Ninovoj nagradi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track