DOSAD NIJE RAĐENA SERIJA KOJA SPAJA MISTERIJU, TRILER I TINEJDŽERE U SRBIJI: Scenarista Bloka 27 otvoreno o tajnama Novog Beograda
Foto: Dunja Dopsaj

uSKORO PRED PUBLIKOM

DOSAD NIJE RAĐENA SERIJA KOJA SPAJA MISTERIJU, TRILER I TINEJDŽERE U SRBIJI: Scenarista Bloka 27 otvoreno o tajnama Novog Beograda

Pop kultura -

Na male ekrane od 19. februara na kanalu Superstar TV stiže novi zajednički projekat produkcijske kuće "Fajerflaj" i Telekoma Srbije, tinejdž misterija "Blok 27".

Kreator ovih šest epizoda je Ivan Knežević, a reditelji su Milica Tomović i Momir Milošević. Scenario potpisuju Ivan Knežević, Boris Grgurović, Ljubica Luković i Boban Jevtić.

Boban Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Jedne noći nakon treninga četrnaestogodišnji Rastko, uzoran đak i sportista, nestane u Blokovima Novog Beograda. Milica, Rastkova sestra bliznakinja, besna na roditelje i nezainteresovanu policiju, odlučuje da sama nađe brata. Uz pomoć najboljeg druga Bogdana i Darka, mladog dilera u pokušaju, Milica od lokalnog čudaka saznaje da je Rastko u Bloku 27.

- "Blok 27" je projekat koji, nadam se, pomera tematske granice domaće produkcije - mislim da nikada u Srbiji nije rađena serija koja u sebi spaja misteriju, fantastiku, triler i tinejdžersku dramu o odrastanju. Pritom ovaj projekat ima snažnu lokalnu notu jer, kako je već iz naslova nagovešteno, Novi Beograd i njegova specifična atmosfera i arhitektura se mogu posmatrati kao jedan od karaktera serije - kaže za Kurir Boban Jevtić, kreativni direktor "Fajerflaj produkcije" i scenarista pete epizode:

Serija Blok 27, Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

- Serija koja traži izvesnu pažnju i strpljenje, ali svojom originalnošću višestruko nagrađuje gledaoca. Uz to, ovo se može posmatrati kao generacijski projekat, i reditelji i većina scenarista su relativno mladi, i zaista je zadovoljstvo biti svedok tog novog kvaliteta koji oni sa sobom donose - dodaje on.

Glavne uloge tumače tinejdžeri Ema Pendlberi, Veljko Ilinčić, Stefan Lazić i Andrej Jovović, uz podršku Ivane Mladenović i Aleksandra Gligorića.

Ostale su poverene Dušanu Miloševiću, Strahinji Kostić, Katarini Marković, Milovanu Filipoviću, Tatjani Kecman, Goranu Smakiću, Bojani Zečević, Branku Đuriću i mnogim drugima.

Serija Blok 27, Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

Kurir.rs

Bonus video:

01:06

FILM TOMA SLAVI NEVEROVATAN USPEH! Ekipa se ponovo okupila u Kinoteci, tu je i Bjela, a razlog je veoma POSEBAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track