PREMINUO LEGENDARNI MUZIČAR: Mark Lanegan je obeležio GRANDŽ ERU, nastupao nekoliko puta u BEOGRADU, a pamtićemo ga po OVOME
Foto: Profimedia

tužno

PREMINUO LEGENDARNI MUZIČAR: Mark Lanegan je obeležio GRANDŽ ERU, nastupao nekoliko puta u BEOGRADU, a pamtićemo ga po OVOME

Pop kultura -

Kako prenose strani mediji, legendarni muzičar Mark Lanegan preminuo je u 57. godini, što je i potvrđeno na njegovom Tviter profilu.

"Naš voljeni prijatelj Mark Lanegan preminuo je jutros u svom domu u Kilarniju, u Irskoj. Omiljeni pevač, tekstopisac, pisac i muzičar imao je 57 godina, a iza sebe je ostavio suprugu Šeli. U ovom trenutku nema drugih informacija, i molimo Vas da poštujete porodičnu privatnost", napisano je na Tviteru.

Podsetimo, legendarni pevač i nekadašnji lider kultnog sastava Screaming Trees, idol Kurta Kobejna, muzički otac Nirvani i Pearl Jam, omiljeni pevač svih drugih muzičara i za mnoge božanstvo grandža i Amerikane nastupao je nekoliko puta u Beogradu: 2012, 2013, 2015. i 2017. godine, a karte za sve njegove koncerte. bile su rasprodate u rekordnom roku.

Njegova karijera trajala je oko 40 godina i tokom nje neumorno je snimao, zbog čega iza sebe ima preko 50 albuma.

Sarađivao je sa brojnim legendama rok scene, poput bendova: Nirvana, Queens of the Stone Age, Greg Dulli, Isobel Campbell, Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Soulsavers, Mad Season, Moby, i drugi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:22

GONCIĆ O TASOVCU: Bio je moj prijatelj, razmišljao je specifično, svi smo iznenađeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track