ŠOKIRAN SAM I BESAN ZBOG ALEKA BOLDVINA: Suprug tragično ubijene Haline Hačins konačno PROGOVORIO i nije štedeo slavnog glumca!
Foto: Printscreen/Youtube/NBC, Profimedia

jezivo

ŠOKIRAN SAM I BESAN ZBOG ALEKA BOLDVINA: Suprug tragično ubijene Haline Hačins konačno PROGOVORIO i nije štedeo slavnog glumca!

Pop kultura -

Met Hačins, koji sa svojom pokojnom suprugom Halinom Hačins ima 9-godišnjeg sina Androsa, podneo je tužbu protiv slavnog glumca.

Suprug snimateljke koju je Alek Boldvin ustrelio na snimanju vesterna, ispričao je koliko je šokiran i besan jer glumac ne želi da preuzme odgovornost za njenu smrt, piše Daily Mail.

Halina Hačins umrla je 21. oktobra kada je Boldvin pucao iz pištolja koji se koristio u filmu "Rust", pucajući joj u grudi.

Met Hačins, muž Haline Hačins
foto: Printscreen/Youtube/NBC

Boldvinu je rečeno da je pištolj kojim je mahao "hladan", odnosno da nije napunjen. Glumac je pak 3. decembra za ABC News rekao da se ne oseća krivim za njenu smrt, jer ne veruje da je on odgovoran.

"Gledajući ga bio sam tako ljutit i besan", rekao je Met Hačins, koji je u braku s Halinom proveo 16 godina.

"Bio sam tako ljut što sam ga video kako govori o njenoj smrti tako javno i na tako detaljan način, a zatim da ne prihvata nikakvu odgovornost, nakon što je upravo opisao da ju je ubio", rekao je ožalošćeni suprug.

Met, advokat školovan na Harvardu, rekao je u intervjuu za Today kako smatra da je većina krivica na Boldvinu.

Boldvin je u intervjuu u decembru rekao: "Neko je odgovoran za ono što se dogodilo, a ja ne mogu reći ko je to, ali nisam ja".

Hačins je na to rekao da ideju da osoba koja je držala pištolj i ispalila metak nije kriva, smatra apsurdnom.

"Sigurnost oružja nije bio jedini problem na tom setu. Postojao je niz sigurnosnih standarda koji se nisu praktikovali i postoji više odgovornih strana", dodao je.

Met Hačins, muž Haline Hačins
foto: Printscreen/Youtube/NBC

On je upoznao Boldvina u Novom Meksiku, nedugo nakon kobne pucnjave. Prilikom velikog intervjua u decembru, Boldvin je odgovorio da nije znao šta bi mu rekao kad su se sreli.

"Zagrlio me i rekao: 'Pretpostavljam da ćemo ti i ja proći kroz ovo zajedno'", rekao je tad glumac.

Hačins, koji sa svojom pokojnom suprugom ima devetogodišnjeg sina Androsa, podneo je tužbu protiv Boldvina 15. februara.

Takođe je podignuta optužba protiv oružarke Hane Gutijerez Rid (24), koja je bila zadužena za punjenje starinskog Kolt 45 revolvera nečim za što je verovala da su lažni meci.

Gutijerez je dala pištolj na čuvanje Dejvu Halsu, pomoćniku reditelja na filmu, koji se takođe navodi u tužbi porodice Hačins.

Hana je opisala set filma "Rust" kao "užurbanu i haotičnu atmosferu, koja je stvorila savršenu oluju za incident".

NBC News izvestio je da je "višestruko pucanje" iz istog pištolja kojim je ubijena Hačins uzrokovalo da više članova filmske ekipe ode sa snimanja filma nekoliko sati pre incidenta.

Lejn Luper, koji je služio kao prvi pomoćnik kamere na filmu, rekao je da je dao otkaz dan pre kobne pucnjave jer su zaposleni bili prezaposleni, sigurnost od kovida nije se provodila kako treba, a sigurnost oružja je bila loša.

"Mislim da je s "Rustom" bilo sve loše, od oružara, pomoćnika reditelja, kulture koja je bila na snimanju, jurnjave. Bilo je svega", rekao je za Good Morning America o događajima koji su doveli do kobne pucnjave.

"Nije to bio samo jedan pojedinac. Sve je moralo sesti na svoje mesto da bi se dogodila ova stvar", zaključio je.

U svom pismu ostavke Luper je rekao da su se dogodila dva slučajna pražnjenja oružja na setu i jedna slučajna eksplozija zvučnih efekata koja je odjeknula oko ekipe.

Dodao je da se ekipa iscrpila dugim putovanjima od seta do svog prenoćišta, koji je bio udaljen više od dva sata.

"U svojih 10 godina kao asistent kamere nikad nisam radio na snimanju koje tako malo brine o sigurnosti svoje ekipe", rekao je Luper.

Alek Boldvin, Halina Hačins
foto: EPA/John G Mabanglo, Profimedia, Shutterstock

U izjavi za Sky News, portparol producenta uzvratio je na njegove tvrdnje, rekavši: "Tvrdnje gospodina Lupera o proračunu i sigurnosti su očito lažne, što nije iznenađujuće s obzirom na to da je njegov posao bio da snima, a on apsolutno nema veze s tim niti poznaje sigurnosne protokole ili proračun".

"Kako nastavljamo sarađivati ​​sa svim istragama, ograničeni smo u onome što možemo reći", nastavio je portparol te dodao da je sigurnost uvek na prvom mestu.

Boldvin je insistirao da nije bio svestan bilo kakvih problema na snimanju.

Uvežbavao je scenu u kojoj vadi pištolj te je u intervjuu za ABC 2. decembra rekao da nikada nije povukao okidač, ali je pištolj ipak opalio.

Nejasno je zašto je policiji Novog Meksika trebalo toliko vremena da zapleni Boldvinov telefon, ali glumac je insistirao da je u potpunosti sarađivao u istrazi.

"Iskreno, da sam mislio da sam odgovoran, možda bih se i ubio. I ne kažem to olako", rekao je Boldvin u intervju.

Žestoko se obrušio i na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, svog medijskog neprijatelja kojeg je imitirao u šou "Saturday Night Live", jer je sugerisao da je glumac "sam napunio pištolj".

"Rekao je da sam to učinio namerno. Baš kad pomislite da stvari ne mogu postati nadrealnije, evo bivšeg predsednika Sjedinjenih Država koji komentariše ovu tragičnu situaciju", rekao je.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Boldvin kaže da je zakočio pištolj i razgovarao sa snimateljicom o tome kako scena izgleda na kameri.

"Rekla mi je da je sve dobro i odjednom je pištolj opalio. Svi su bili užasnuti. Nismo imali niti čepiće za uši", rekao je glumac.

"Pomislio sam u sebi: 'Je li se onesvestila?' Pomisao da je u tom pištolju bio metak došla mi je tek 45 minuta kasnije", rekao je pa dodao: "Pitao sam prisutne: 'Je li ju udarila vata?' Ponekad ti prazni meci imaju vatu unutar tog pakovanja, to je poput tkanine u koju se stavlja barut. Ponekad vata izađe van, može pogoditi ljude te se može osećati kao malo bockanje".

Pomoćnik reditelja koji je gledao celu situaciju, preko svog advokata je potvrdio Boldvinov iskaz.

Rekao je da je glumac stajao iznad nje "oko 60 sekundi", a zatim su ga izveli napolje, a Alek tvrdi da je Halina u tom trenutku bila pri svesti.

Rekao je da "niko nije imao pojma" da je korišteno bojeva municija sve dok policajac nije pokazao fotografiju gelera izvađenog iz ruke ranjenog reditelja, a upravo je tad počela agonija i ludilo jer je neko stavio pravi metak u pištolj.

"Bio sam začuđen koliko dugo je nisu ubacili u auto niti su je izvukli, ali su čekali dok nije došao helikopter", rekao je glumac.

"Stalno je govorila da je stabilna, a kao što ne verujete da je u pištolju bilo živog metka, ne verujete da će to biti fatalna nesreća. Na kraju su me obavestili iz šerifovog ureda da nije uspela da preživi", zaključio je glumac.

"U tom sam trenutku izašao i nazvao suprugu", rekao je Boldvin.

Za sada nisu poznati detalji, a Alek Boldvin se nije oglašavao povod gostovanja supruga ubijene snimateljke i direktorke fotografije.

Alek Boldvin
foto: Printscreen/Instagram

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:30

NAŠ GLUMAC SNIMA ITALIJANSKU SERIJU: Obišao Milano, Sardiniju i Rim, ima samo jedan ZAKLJUČAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track