GREŠKA U POTERI: Takmičar i tragač dali tačan odgovor, ali kompjuter ZAKAZAO! (VIDEO)
Foto: screenshot RTS

Popularni kviz

GREŠKA U POTERI: Takmičar i tragač dali tačan odgovor, ali kompjuter ZAKAZAO! (VIDEO)

Pop kultura -

Najpoznatiji šuter današnjice Stef Kari oborio rekord Rej Alena 15. decembra 2021. godine u utakmici protiv Njujork Niksa

U večerašnjoj epizodi kviza "Potera", koji se emituje na Prvom kanalu Radio televizije Srbije, sem znanja, mogli smo da vidimo i možda najveću grešku od kada se ovaj kviz emituje u Srbiji.

Takmičar po imenu Petar, osvojio je u prvoj igri 100.000 dinara, što je po rečima voditelja Jovana Memedovića, jedna od rekordnih osvojenih suma u ovom delu kviza. Sa tim iznosom, ušao je i u drugi deo prve igre, gde je odabrao da ide na cifru od 100.000 dinara.

Upravo u tom segmentu igre, takmičaru je postaljeno sporno pitanje u vezi sa najupešnijim šuterom za tri poena u istoriji NBA lige.

Potera
foto: screenshot RTS

"Koji igrač je sa skoro tri hiljade postignutih trojki najuspešniji šuter van linije za tri poena u istoriji NBA lige?", glasilo je pitanje, dok su ponuđeni odgovori glasili - Rej Alen, Stef Kari, Majkl Džordan.

Tom priikom Petar je odgovorio Stef Kari, kao i sam tragač, Žarko Stevanović. Međutim, kompjuter je bio drugog mišljenja i za najboljeg šutera za tri poena je proglasio Rej Alena.

I sve bi to bilo uredu, samo da najpoznatiji šuter današnjice, Kari, nije oborio rekord Rej Alena 15. decembra 2021. godine u utakmici protiv Njujork Niksa. Tom priliikom utakmica je na nekoliko trenutaka zaustavljena da bi se ovaj rekord i proslavio.

U tom trenutku, Petar je bio u prednosti dva koraka ispred Žarka, što je do kraja i sačuvao, ušavši u završnu poteru sa osvojenom sumom. Zajedno sa takmičarkom Milisom, pokušao je da odbrani 180.000 dinara, ali su uspeli da Žarku odmaknu samo 13 koraka, što je za iskusnog tragača bio lako da dostigne.

Ubrzo nakon završetka kviza, na društvenim mrežama su se oglasili ljubitelji igre na dva obruča i Stefa Karija, pružajući dokaze u vidu snimaka i skrinšotova vesti o oborenom rekordu.

Kako su naveli neki tviteraši, do ove greške je verovatno došlo zbog termina snimanja kviza, navodeći, kako su se epizode verovatno snimale ranije u toku prošle godine.

"Napomenuo bih da je večerašnja Potera snimljena verovatno u avgustu. Što objašnjava i dva pitanja sa odgovorom Ukrajina, koja sama po sebi nemaju veze sa aktuelnim događajima", ponudio je ovaj tviteraš svoje objašnjenje.

Šta je istina, verovatno ćemo saznati u narednom periodu, kada se budu oglasili iz organizacije popularnog kviza.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track