UKRAJINSKA POBEDNICA NA EVROVIZIJI UTOČIŠTE S DECOM PRONAŠLA U TURSKOJ: Uključila se UŽIVO u emisiju i otkrila kako se oseća VIDEO
Foto: Printscreen/ Kann News

LIČNA DRAMA

UKRAJINSKA POBEDNICA NA EVROVIZIJI UTOČIŠTE S DECOM PRONAŠLA U TURSKOJ: Uključila se UŽIVO u emisiju i otkrila kako se oseća VIDEO

Pop kultura -

Ukrajinska pevačica Džamala, koja je 2016. godine pobedila na Evroviziji, nakon potresnog bega iz Ukrajine, utočište sa svojom decom pronašla je u Istanbulu.

Džamala je Ukrajinu predstavljala na Evroviziji 2016. godine, a svojom pesmom ispričala je emotivnu istoriju svoje porodice i užase prisilne deportacije krimskih Tatara od strane Staljina. Sada je doživela sličnu sudbinu u svojoj zemlji koju su napale ruske trupe.

"Rusija napada moju zemlju. Mirne ljude u ukrajinskim gradovima. Za mene je ovo glupost. Potrebna nam je podrška celog sveta. Ovaj rat mora odmah da se završi", poručila je.

Tokom vikenda Džamala je podelila niz emotivnih postova na Instagramu koji pokazuju kako ona i njeno dvoje dece prelaze granicu s Rumunijom bez njenog muža, koji je ostao da pomogne u odbrani zemlje.

Po dolasku u Istanbul, ukrajinska pevačica javila se u TV emisiju, te govorila o napuštanju svoje zemlje.

"Ove noći sam stigla u Istanbul kod sestre. Odlučila sam da napustim Kijev, 24. februara uveče, kada su se u blizini moje kuće začule eksplozije. Odlučili smo da sa decom odem u zapadnu Ukrajinu — u Ternopil, a možda i u Lavov. Tamo smo proveli noć u jednom selu s nekim ljudima. Razmišljali smo o tome da ostanemo tamo i da čekamo neko vreme da vidimo hoće li se situacija razjasniti", izjavila je.

Džamala
foto: Printscreen/ Instagram

Međutim, nakon što je zarobljen aerodrom u blizini Kijeva, odlučila je da napusti zemlju, a utočište je našla u Istanbulu.

"Nemam poverenja. Čak i 2016. godine, kada sam išla na Eurosong sa svojom pesmom '1944', bilo je drugačije. U celoj Rusiji vodila se velika informativna kampanja protiv moje porodice. Sada se ne osećam sigurno", dodala je.

(Kurir.rs/ Klix.ba)

Bonus video:

01:11

Ukrajina traži povlačenje ruskih trupa i trenutni prekid vatre!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track