JOŠ JEDAN HOLIVUDSKI PAR POMAŽE UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Mila Kunis i Ešton Kučer prikupili skoro 16 MILIONA DOLARA pomoći
Foto: Profimedia

Solidarnost

JOŠ JEDAN HOLIVUDSKI PAR POMAŽE UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Mila Kunis i Ešton Kučer prikupili skoro 16 MILIONA DOLARA pomoći

Pop kultura -

Mila Kunis i Ešton Kučer prikupili su više od 15.9 miliona dolara, nakon što su otvorili stranicu na GoFundMe tražeći humanitarnu pomoć za ukrajinske izbeglice. Ovaj holivudski par je pre toga objavio da će donirati tri miliona dolara Ukrajini.

Ova 38-godišnja glumica, rođena u Ukrajini, u Černivcima, i njen suprug pokrenuli su GoFundMe stranicu kao podršku njenoj domovini.

Mila Kunis
foto: Profimedia

„Danas sam ponosna Ukrajinka. Moja porodica je došla u SAD 1991, ali sam rođena u Černivcima, 1983. Ukrajinci su ponosni i hrabri ljudi koji zaslužuju našu pomoć u trenutku kada im je to potrebno. Naša porodica pokreće ovaj fond kako bi pomogla u pružanju hitne podrške i mi ćemo dati tri miliona dolara”, rekla je slavna glumica.

Kaže da će prikupljanje sredstava pomoći da se osigura humanitarna pomoć izbeglicama, a sa Kučerom će podržati i Flekport.org i Airbnb.org, koji „pružaju hitnu pomoć onima kojima je najpotrebnija“ u u Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj i Moldaviji.

Ešton Kučer, Mila Kunis
foto: Profimedia

„Ni sa čim osim onim što mogu da ponesu, ovim ukrajinskim izbeglicama su odmah potrebni smeštaj i zalihe. Cilj nam je da prikupimo 30 miliona dolara, a svaka donacija, bez obzira na veličinu, učiniće razliku u životima pogođenih ratom”.

Kurir.rs/Metro.co.uk/B.M.

Bonus video:

02:08

Pevačica Džamala o ratu u Ukrajni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track