TOM HENKS PRODAJE SVOJU PEGLICU ZA OGROMNU SVOTU: Odlučio se na ovaj potez iz POSEBNOG RAZLOGA, a evo šta će uraditi s novcem
Foto: Printscreen YouTube

HUMANI GEST

TOM HENKS PRODAJE SVOJU PEGLICU ZA OGROMNU SVOTU: Odlučio se na ovaj potez iz POSEBNOG RAZLOGA, a evo šta će uraditi s novcem

Pop kultura -

Glumac Tom Henks je odlučio da prodati svoj Fiat 126p, automobil poznatiji i kao peglica, a sav prihod koji skupi će donirati isključivo u dobrotvorne svrhe.

Popularni glumac je svog oldtajmera dobio kao poklon 2016. godine u Budimpešti.

Stanovnici grada Bielsko-Biale u Poljskoj su to primetili, preciznije sugrađanka Monika Jaskolska, te su mu za rođendan poklonili upravo svoju peglicu.

Automobil iz 1974. je bio u potpunosti restauriran i ulepšan za glumca. Henks nije mogao da sakrije uzbuđenje ni sreću.

- Jednostavno prekrasan i predivan auto. Nisam siguran koliko će uspeti da pređe kilometara na putevima Kalifornije, ali se tešim što mogu da ga popravim odvijačem i ženskim kaišem - rekao je tada Henks.

tom henks
foto: Printscreen YouTube

Kao gest zahvalnosti donirao je veliku svotu novca bolnici u kojoj je radila Jakolskova.

Trenutno se njegova peglica nalazi na aukciji "Bring a Trailer". Najviša ponuda za automobil iznosi velikodušnih 57.000 dolara. Ta cena je zasigurno veća nego što bi iko ikada izdvojio za kupovinu peglice.

Mala peglica je bele boje sa zelenom unutrašnjosti i belim detaljima.

tom henks
foto: Printscreen YouTube

Novi vlasnik automobila će uz njega dobiti i rukavice za vožnju, rezervne svećice i nedavna dokumenta o servisu. Glumac se čak potpisao na unutrašnjim vratima s vozačeve strane.

tom henks
foto: Printscreen YouTube

Henks želi da proda svoj automobil kako bi prikupio novac za fondaciju Elizabet Dol i njenu kampanju "Hidden Heroes".

Fondacija Elizabete Dol osnovana je 2012. godine kako bi podigla svest javnosti, podstakla istraživanja i vodila saradnju s ciljem da pomogne da ojača, podrži i oda počast 5,5 miliona američkih supružnika, roditelja, članova porodice i prijatelja koji se brinu za ranjene, bolesne ili povređene američke veterane.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track