KONSTRAKTA JURI KA TRONU! O njoj pišu italijanski mediji, a evo na kom mestu na kladionicama se nalazi SRPSKA predstavnica!
Foto: Nenad Kostić, Printscreen

juri

KONSTRAKTA JURI KA TRONU! O njoj pišu italijanski mediji, a evo na kom mestu na kladionicama se nalazi SRPSKA predstavnica!

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta je na nacionalnom festivalu "Pesma za Evroviziju" prala ruke u lavoru i pevala o kosi Megan Markl, jetri, slezini, nervnom sistemu i zdravstvenoj knjižici i odnela ubedljivu pobedu.

Konstrakta
foto: Printscreen YouTube

Inače, "In corpore sano" je deo muzičke celine pod imenom Triptih, a pobednička pesma je druga po redu.

To joj je bilo dovoljno da u finalu osvoji najviše glasova publike i žirija i postane predstavnica Srbije na 66. Evroviziji, koja će se održati u maju u Italiji. Ona je oduševila i strane medije pa njen nastup i pesmu nazivaju "neobičnom, čudnom i pravim osveženjem", a kladionica koja je bavi Evrovizijom na svetskom nivou prognozira, trenutno je na 16. mestu od 40 učesnika.

Kako do Evrovizije u Torinu ima oko mesec i po dana, nije isključeno da će se Konstrakta još penjati na listi. Ona se i dalje se najbolje kotira od svih zemalja učesnica iz regiona.

konstrakta, kladionica, 20.3.2022.
foto: Printscreen/eurovisionworld

Naime, Konstrakta i njena pesma "In corpore sano" bili su prvo na 16. mestu, od ukupno 40 zemalja učesnica na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu, a onda su pali na na 19. mestu i sada se opet popeli na 16.

Hrvatska je na 30. mestu, Crna Gora na 37. poziciji, dok su poslednja dva mesta (39. i 40.) zauzele Severna Makedonija i Slovenija.

Kao što se može videti, kao pobednik se prognozira Ukrajina i Kalush Orchestra sa pesmom "Stefania", drugom mestu Italijani, a na trećem Švedska.

Inače, italijanski mediji, takođe su pisali o našoj predstavnic, te naveli da je njena pesma "In corpore sano" jedna od onih koje nose snažnu poruku.

konstrakta, kladionica, 20.3.2022.
foto: Printscreen/eurovisionworld

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:45

Prva Konstraktina izjava nakon pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track