MNOGI NISU PRIMETILI! DA LI JE ŠAMAR VILA SMITA BIO LAŽAN: Bokserski prvak komentarisao udarac, isplivali zanimljivi snimci VIDEO
Foto: Profimedia

pitanje

MNOGI NISU PRIMETILI! DA LI JE ŠAMAR VILA SMITA BIO LAŽAN: Bokserski prvak komentarisao udarac, isplivali zanimljivi snimci VIDEO

Pop kultura -

Svečanost dodele filmskih nagrada Oskar zasenio je opaki incident koji se dogodio tokom govora komičara Krisa Roka (57).

Dok je komičar najavljivao kategoriju "Najbolji dugometražni dokumentarni film", odlučio je da se neprimereno našali s glumicom Džejdom Pinket - Smit (50), koja boluje od alopecije, koja joj uzrokuje opadanje kose.

Vil Smit
foto: Profimedia

Iako se Smit na prvu loptu, kako se videlo na jednom od snimaka, smejao šali Roka, na kraju je, valjda, na intervenciju supruge koja se uvredila, reagovao i to na veoma primitivan, da ne kažemo seljački, način. Ustao je, popeo se na pozornicu i opalio Krisu Roku nešto što, mnogima, liči na šamar.

Nakon fizičkog napada Smit se vratio na svoje mesto i od tamo dodatno pretio Roku rekavši mu, iupsovku da ne pominje njegovu ženu. Komičar je poprilično hladno odreagovao na incident, i čak se nastavio šaliti, ali znatno umerenije.

Je li udarac lažan?

U danima nakon incidenta na 94. dodeli Oskara celi svet je ostao u dilemi, da li je cela scena bila izrežirana i da li je Smitov šamar bio lažan? Nećemo toliko analizirati sam govor Roka, niti prve reakcije Smita nakon incidenta i naknadna izvinjenja i ponašanje oba glumaca, već ćemo se fokusirati samo na taj, poprilično neuverljiv, šamar.

Prvo jedna stvar je poprilično nelogična. Vil Smit je, mnogi su zaboravili, bokserski podosta potkovan, dugo je trenirao boks za ulogu Muhameda Alija 2001. godine, a glumio je i u dosta akcionih filmova u kojima je koristio upravo borilačke veštine. Zašto je onda Krisa Roka pokušao da ošamari udarcem koji više liči na one lažne i izrežirane kečerske udarce?

Vil Smit, Kris Rok, Oskar 2022, šamar
foto: Profimedia

Trenirao i sa Džošuom

Sličnu stvar je primijetio i Entoni Džošua, bokserski prvak koji je svojevremeno i trenirao s, verovali ili ne, Vilom Smitom. Džošua je zadovoljan reakcijom Smita, odnosno, podržava što je Vil tako branio čast svoje supruge, ali je putem Instagrama sugerisao da drugi put stisne prste i napravi šaku kada udara.

Iskopali smo čak i video Smithova susreta s reprezentacijom Velike Britanije, na kojoj je radio fokusere s Džšuom, i moramo priznati kako, za amatera, Smit ima itekako dobru tehniku, kretnje i precizan udarac piše Net.hr.

Upravo zbog toga, ne možemo se oteti utisku da je onaj "šamar" bio izrežiran. Grimasa na licu koju je unapred složio Rok, kao i da se uopšte pokušao obraniti od udarca koji je de fakto dolazio iz kuka i bio je vidljiv čak i osobi sa slabijim refleksima, kao i izostanak reakcije nakon primljenog "šamara" sugeriše da je scena možda i lažna. Kao i fakt da je Smit, pored tolikog arsenala bokserskih udaraca, posegao za takvim amaterskim WWE šamarom, kojim je više "pomazio" Roka po licu, nego mu naneo štetu.

Nećemo ulaziti u teorije zavere, primetili smo tu malu nelogičnost, kao i neke činjenice kod Smita i istaknuli ih, a bila cela ova scena lažna ili ne, dodela Oskara svakako je dobila na popularnosti, na "trash" i seljački način doduše, ali dobila ga je.

Vil Smit, Kris Rok
foto: Chris Pizzello, AP

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

03:08

AMERIKANAC BI VOLEO DA JE SRBIN! Glumac se za vreme pandemije preselio u Beograd, HOĆE DA FILMOVIMA PROMENI SLIKU O NAŠEM NARODU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track